Բաղադրամասեր

Խմորի համար`

Կաթ – 2 բաժակ ,

Ալյուր – 2 բաժակ ,

Շաքարավազ – 1.5 բաժակ ,

Կակաո – 6 ճ/գ,

Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ,

Կրեմի համար`

Կաթ – 2 բաժակ,

Ալյուր – 3 ճ/գ,

Շաքարավազ – 1 բաժակ,

Ձու – 1 հատ,

Շոկոլադ – 1 սալիկ,

Ձևավորման համար`

Թարմ հատապտուղ ,

Անանուխի տերևներ

Պատրաստման եղանակը

Թասի մեջ լցնել ալյուրը, շաքարավազը, կակաոն և փխրեցուցիչը, ավելացնել տաք կաթը, խառնել, չհարել: Ստացված ջրիկ խմորը լցնել թխելու համար նախատեսված կաղապարի մեջ և թխել 180 աստիճան ջեռուցում 40 րոպե:

Առանձին տարայի մեջ կաթը հասցնել եռման աստիճանի: Մեկ ուրիշ թասի մեջ հարել ձուն, շաքարավազի և ալյուրի հետ, վրան ավելացնել տաք կաթը և անընդհատ խառնելով մարմանդ կրակի վրա՝ հասցնել եռման աստիճանի: Ավելացնել կտրատված շոկոլադե սալիկը և խառնել մինչև միասեռ զանգված ստանալը:

Սառած խմորը կիսել 2 մասի, ամբողջությամբ պատել կրեմով և զարդարել թարմ հատապտուղով և անանուխի տերևներով: