Բաղադրամասեր
Կարագ 100 գր,
Ձու 4 հատ,
Ալյուր 180 գր,
Աղ ½ թեյի գդալ,
Ջուր 250 մլ,
Եփած կրեմ `
Կաթ կես լիտր,
Շաքարավազ 200գր,
Վանիլին 1 թեյի գդալ,
Ալյուր 50 գր,
Դեղնուց 4 հատ
Պատրաստման եղանակը
Կրեմի պատրաստման եղանակը `
Առանձնացնում եք դեղնուցները և խառնում շաքարավազի հետ, ավելացնում եք ալյուրը և վանիլինը: Եռացնում եք կաթը, լցնում եք խառնուրդի մեջ և խառնում, ապա դնում եք գազօջախի վրա ու եփում մինչև խտանալը:
Խմորի պատրաստման եղանակը `
Կարագը հալեցնում եք եռացրած ջրում: Ջրի մեջ ավելացնում եք աղը և ալյուրը, խառնում մինչև խմոր դառնալը: Գունդ եք սարքում և եփում 2-3 րոպե, այնուհետև սառեցնում եք: Ձվերը գցում եք մեկ-մեկ, ամեն մեկից հետո լավ խառնում եք: Խմորը թեյի գդալի օգնությամբ լցնում եք կաղապարների մեջ : Տեղավորում եք 180 աստիճան տաքացված ջեռոցի մեջ և հանում 45 րոպեից: Սառելուց հետո լցոնում եք եփած կրեմով: