Բաղադրամասեր

կաղամբ - 1 գլուխ

տավարի աղացած միս - 1 կգ

գազար - 500 գր

լոլիկ - 8 հատ

սոխ - 2-3 գլուխ

գետնանուշի յուղ

հավի արգանակի խորանարդիկ - 1 հատ

բուլղարական պղպեղ - 2 հատ

կանաչ սոխ - 1 ցողուն

սխտոր

աղ, պղպեղ:

Պատրաստման եղանակը

Կաղամբի թերթիկներն առանձնացնել, 10 րոպե պահել եռացող ջրի մեջ, այնուհետև հանել, հովացնել:

Գազարը մանր կտրատել:

Հինգ րոպե եփել աղաջրում:

Միսը, կես գլուխ կտրատած սոխը և սխտորը խառնել:

Ավելացնել աղը, գազարը, խառնել:

Կեղևահանած լոլիկները, մնացած սոխը, կանաչ սոխը, բուլղարական պղպեղը մանրացնել:

Մսի խճողակը փաթաթել խաշած կաղամբի թերթիկների մեջ, շարել կաթսայում, ապա մի փոքր գետնանուշի յուղ լցնել և եփել թույլ կրակի վրա:

Մատուցել բրնձի հետ: