Բաղադրամասեր
2 ճգ. մեղր,
2 բաժակ շաքարավազ,
3 ձու,
2 թգ. սոդա,
500 գր. կարագ,
2 բաժակ ալյուր,
1 տուփ խտացրած կաթ,
1 բաժակ կաթ,
Վանիլին
Պատրաստման եղանակը
Լավ խառնել, ստացված խմորը բաժանել 5 գնդի, յուրաքանչյուր գունդը գրտնակել և դնել ջեռոցի թիթեղի հակառակ երեսին: Թիթեղը պետք է նախապես տաքացնել: Թողնել մինչև վարդագույն դառնալը:
ԿՐԵՄ - 200 գր. կարագին ավելացնել 1 տուփ խտացրած կաթ կամ 1 բաժակ կաթ և 1 բաժակ շաքարավազ, 1 ճգ. ալյուր և լավ խառնել:
Եփել մինչև պնդանալը, քիչ վանիլ գցել: Սառելուց հետո ավելացնել 200 գր. հարած կարագ: