Բաղադրամասեր
միս խոզի - 400 գր,
գազար - 2 հատ,
աղ - 0,5 թ/գդ,
կարմիր պղպեղ - 1/3 թ/գդ,
սև պղպեղ - 1/3 թ/գդ,
պղպեղ չիլի - 1/3 թ/գդ,
թթվասեր - 2 ճ/գդ,
Պատրաստման եղանակը
Խոզի միսը փռում ենք սեղանին, մուրճով բարակացնում, ավելացնում համեմունքները և լցնում քերած գազարը: Այնուհետև միսը ռուլետի նման փաթաթում ենք և թելով ձիգ կապում:
Ռուլետի վրա քսում ենք թթվասերը, փաթաթում փայլաթիթեղով և 40 րոպեով դնում 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ: Պատրաստ լինելուց 10-15 րոպե առաջ փայլաթիթեղը հանում ենք, որպեսզի միսը կարմրի:
Սառեցնում ենք, կտրատում և մատուցում հազարի թերթերով: