Բաղադրամասեր

ալյուր – 1 բաժակ,

սոդա – 1 թ. գդ.,

շաքարավազ – 1 բաժակ,

ձու – 6 հատ,

ելակի խյուս – 1 բաժակ,

կես կիտրոնի կեղև,

Կրեմի համար ՝

սպիտակ շոկոլադ – 100 գ,

հատապտուղների խյուս – 100 գ,

մասկարպոնե – 300 գ,

ելակի թանձրահյութ – կես բաժակ,

ձու – 2 հատ,

շաքարավազ – 250 գ,

յոգուրտ – 200 գ,

վանիլ,

դարչին,

շոկոլադ,

ժելատին,

հատապտուղներ զարդարելու համար

Պատրաստման եղանակը

Սպիտակուցները դեղնուցներից առանձնացնել, հարել:

Դեղնուցները շաքարի հետ հարել, խառնել սպիտակուցներին:

Կիտրոնի կեղևը քերել խմորի մեջ, ավելացնել ելակի խյուսը: Սոդան լցնել ալյուրի վրա, ալյուրն աստիճանաբար խառնել մնացած բաղադրիչներին: Թխել 180 աստիճանում:

Մասկարպոնեն խառնել դեղնուցներին, ավելացնել գոլորշու վրա հալեցրած շոկոլադը, յոգուրտը: Մի քիչ դարչին ու վանիլ ցանել կրեմի մեջ:

Ժելատինը թրջել մրգահյութի մեջ: Շաքարավազը խառնել մրգային խյուսին,սպիտակուցները հարել մի քիչ աղի հետ, աստիճանաբար խառնել մրգի ու ժելատինի հետ:

Սպիտակուցի զանգվածը խառնել մասկարպոնեին և լցնել խմորի վրա:

Տորթը տեղափոխել սառնարան: Զարդարել հատապտուղներով և շոկոլադով: