Բաղադրամասեր

  • ալյուր – 1 բաժակ,

  • սոդա – 1 թ. գդ.,

  • շաքարավազ – 1 բաժակ,

  • ձու – 6 հատ,

  • ելակի խյուս – 1 բաժակ,

  • կես կիտրոնի կեղև,

  • Կրեմի համար ՝

  • սպիտակ շոկոլադ – 100 գ,

  • հատապտուղների խյուս – 100 գ,

  • մասկարպոնե – 300 գ,

  • ելակի թանձրահյութ – կես բաժակ,

  • ձու – 2 հատ,

  • շաքարավազ – 250 գ,

  • յոգուրտ – 200 գ,

  • վանիլ,

  • դարչին,

  • շոկոլադ,

  • ժելատին,

  • հատապտուղներ զարդարելու համար

Պատրաստման եղանակը

  • Սպիտակուցները դեղնուցներից առանձնացնել, հարել:

  • Դեղնուցները շաքարի հետ հարել, խառնել սպիտակուցներին:

  • Կիտրոնի կեղևը քերել խմորի մեջ, ավելացնել ելակի խյուսը: Սոդան լցնել ալյուրի վրա, ալյուրն աստիճանաբար խառնել մնացած բաղադրիչներին: Թխել 180 աստիճանում:

  • Մասկարպոնեն խառնել դեղնուցներին, ավելացնել գոլորշու վրա հալեցրած շոկոլադը, յոգուրտը: Մի քիչ դարչին ու վանիլ ցանել կրեմի մեջ:

  • Ժելատինը թրջել մրգահյութի մեջ: Շաքարավազը խառնել մրգային խյուսին,սպիտակուցները հարել մի քիչ աղի հետ, աստիճանաբար խառնել մրգի ու ժելատինի հետ:

  • Սպիտակուցի զանգվածը խառնել մասկարպոնեին և լցնել խմորի վրա:

  • Տորթը տեղափոխել սառնարան: Զարդարել հատապտուղներով և շոկոլադով:

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց