Բաղադրամասեր
Ալյուր-1 կգ,
կաթ-250 մլ,
խմորիչ-1 ճ/գ,
ուսական յուղ-1 ճ/գ,
շաքարավազ-1 թ/գ,
աղ-1 թ/գ,
կարագ-100 գ,
սուլուգունի պանիր-1 կգ,
ձու-1 հատ
Պատրաստման եղանակը
Ալյուրի վրա լցնել 0,5 լ. ոչ շատ տաք ջուր կաթով, ավելացնել խմորիչը, շաքարավազը, աղը և բուսական յուղը։
Խմոր հունցել և թողնել 1,5-2 ժամ: Այնուհետև նորից հունցել և նորից թողնել 1-1,5 ժամ:
Սուլուգունին քերել, տրորել, ավելացնել 0,5 բաժակ եռացրած, բայց սառը ջուր, խառնել մինչև ստացվի խիտ շիլա։
Խմորը բաժանել 200 գրամանոց հատվածների, նրանցից աջարական խաչապուրու «նավակներ» պատրաստել։
Վրան դնել պանիրը և դնել ջեռոց 15 րոպե 250°С ջերմաստիճանի տակ։
Հանել, ամեն «նավակի» վրան մի ձու ջարդել և նորից դնել ջեռոց 1-2 րոպե։ Մատուցել կարագի կտորներով։