Բաղադրամասեր

4 բաժակ ցորենի ալյուր,

250 գրամ թթվասեր,

400 գրամ սերուցքային կարագ,

250 գրամ մարգարին,

1 բանկա խտացրած կաթ,

1 բաժակ շաքարավազ,

բալ ըստ ցանկության,

6 թեյի գդալ կակաոյի փոշի,

բլիթներ ըստ ցանկության,

ընկույզ ըստ ցանկության,

շոկոլադ ըստ ցանկության,

8 թեյի գդալ կաթ

Պատրաստման եղանակը

Ալյուրը շաղ տալ սեղանի վրա։ Խառնել կտրատած մարգարինի հետ։ Մաս - մաս ավելացնել թթվասեր։ Խառնել խմորը և դնել սառնարանում 30 րոպե։ Խմորը բաժանել 15 հավասար մասերի։

Ամեն մի կտորը գրտնակել և ծակել պատարաքաղով, որպեսզի խմորը չուռի ջեռոցում։

Խմորի վրա դասավորել մրգերը և փաթաթել։ Թխել ջեռոցում մինչև ոսկեգույն դառնալը։

Կրեմի համար խառնել խտացրած կաթը և 300 գրամ փափկեցրած սերուցքային կարագը։

Պատրաստի սառած կտորները դասավորել իրար վրա։ Առաջին շերտում 5 հատ մյուսին 4 և ասյպես շառունակ, վերջի շերտում պետք է լինի 1 հատ։

Ամեն մի շերտը լավ պատել կրեմով։ Մնացած կրեմը լցնել վերևի մասում։

Տորթը կարելի է պատել բլիթի փշուրներով, մանրեցված ընկույզով։ Կարելի է նաև պատել նաև 100 գրամ կարագի, 1 բաժակ շաքարավազի, 6 թեյի գդալ կակոի և 8 թեյի գդալ կաթի խառնուրդով։