Օրական որքան ընկույզ է կարելի ուտել և ի՞նչ վտանգ կա շատ ընկույզ ուտելու մեջ
Դիետոլոգները խորհուրդ են տալիս սննդակարգում ներառել ընկույզ, սակայն հաճախ բաց են թողնում մեկ կարևոր կետ. Օրական պետք է ընկույզի խիստ չափված չափաբաժին, այլապես առողջական խնդիրներից հնարավոր չէ խուսափել:
Այս տեղեկատվությունը հատկապես տեղին է մարսողական խնդիրներ ունեցող, ավելորդ քաշ ունեցող և ենթաստամոքսային գեղձի և լյարդի խնդիրներ ունեցող մարդկանց համար:
Ընկույզը հարուստ է ճարպերով Ընկույզում պարունակվող ճարպերը չափազանց առողջարար են։
Բայց միայն չափավոր: Միշտ հիշեք՝ ընկույզը բարձր կալորիականությամբ մթերք է, ուստի անհրաժեշտ է այն ուտել փոքր չափաբաժիններով։ Հակառակ դեպքում, լրացուցիչ արդյունքները երաշխավորված են: Որքան հաճախ ենք մենք մոռանում այս մասին՝ օգտագործելով ընկույզը որպես խորտիկ, օրինակ՝ գարեջրի հետ...
Ընկույզը լյարդի համար ծանր մթերք է, պետք է զգուշություն ցուցաբերել մինչև 12 տարեկան երեխաներին, ովքեր դեռ լիովին չեն ձևավորել լյարդը։
Օրը ոչ ավելին է, քան մի բուռ, որը տեղավորվում է փոքրիկ ափի մեջ:
Ընկույզները օգտակար են մկանների աճի համար, հիանալի խթանիչ են ուղեղի համար, դրանց օգտագործումը լավ է ազդում մաշկի և մազերի վիճակի վրա։