Տորթ իրիսի պատրաստման եղանակը

Դիտումներ 553
Տորթ իրիսի պատրաստման եղանակը

Բաղադրամասեր

  • Խմորի համար՝

  • 5 ձու,

  • 300 գր շաքարավազ,

  • 2 ճգ մեղր,

  • 100 գ մանրացված ընկույզ,

  • 1 թգ սոդա,

  • վանիլին,

  • 25 մլ ձեթ,

  • 3 ճգ կակաո,

  • ալյուր,

  • Կրեմի համար ՝

  • 500 մլ սերուցք ՝35% - անոց,

  • 500 գր իրիս,

  • 100 գ կարագ,

  • կոնֆետ, վանիլին

 


Պատրաստման եղանակը

  • Խմոր- Ձուն և շաքարավազը միասին լավ հարել, ապա հերթականությամբ ավելացնել մեղրը, ընկույզը, սոդան, վանիլը, ձեթը, կակաոն և ալյուրը այնքան, որ ստացվի թթվասերի խտությամբ խմորը: Խմորը բաժանել 4 մասի և թխել ջեռոցում, 180 աստիճան ջերմաստիճանում :

  • Կրեմ- Սերուցքը դնել մարմանդ կրակին, ավելացնել իրիս կոնֆետները և անընդհատ խառնել, որպեսզի տակը չկպչի: Երբ կոֆետները կհալչեն և զանգվածը կլինի միասեռ, ավելացնել կարագը և վանիլինը: Կրեմը լավ խառնել, ապա վերցնել կրակից և թողնել, որ սառչի:

  • Խմորները իրար ամրացնել կրեմով և զարդարել քերված շոկոլադով:

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը