Տորթ իրիսի պատրաստման եղանակը


Բաղադրամասեր
-
Խմորի համար՝
-
5 ձու,
-
300 գր շաքարավազ,
-
2 ճգ մեղր,
-
100 գ մանրացված ընկույզ,
-
1 թգ սոդա,
-
վանիլին,
-
25 մլ ձեթ,
-
3 ճգ կակաո,
-
ալյուր,
-
Կրեմի համար ՝
-
500 մլ սերուցք ՝35% - անոց,
-
500 գր իրիս,
-
100 գ կարագ,
-
կոնֆետ, վանիլին
Պատրաստման եղանակը
-
Խմոր- Ձուն և շաքարավազը միասին լավ հարել, ապա հերթականությամբ ավելացնել մեղրը, ընկույզը, սոդան, վանիլը, ձեթը, կակաոն և ալյուրը այնքան, որ ստացվի թթվասերի խտությամբ խմորը: Խմորը բաժանել 4 մասի և թխել ջեռոցում, 180 աստիճան ջերմաստիճանում :
-
Կրեմ- Սերուցքը դնել մարմանդ կրակին, ավելացնել իրիս կոնֆետները և անընդհատ խառնել, որպեսզի տակը չկպչի: Երբ կոֆետները կհալչեն և զանգվածը կլինի միասեռ, ավելացնել կարագը և վանիլինը: Կրեմը լավ խառնել, ապա վերցնել կրակից և թողնել, որ սառչի:
-
Խմորները իրար ամրացնել կրեմով և զարդարել քերված շոկոլադով:
