Հիանալի գաթա պատրաստելու համեղ բաղադրատոմս
Բաղադրամասեր
-
Խմորի համար՝
-
125 գր կարագ,
-
2.5 բաժակ ալյուր,
-
1 պտղունց աղ ,
-
0.5 թ/գդ փխրեցուցիչ,
-
1 հատ ձու,
-
0.75 բաժակ կեֆիր,
-
Միջուկի համար՝
-
125 գր կարագ,
-
1 բաժակ ալյուր,
-
0.5 բաժակ շաքարավազ,
-
2 թ/գդ վանիլին,
-
ձվի դեղնուց` վրան քսելու համար
-
Պատրաստման եղանակը
-
Խմոր ենք հունցում: 2.5 բաժակ այուրը, աղը, փխրեցուցիչը և խոշոր խորանարդիկներով կտրատած 125 գր կարագը լցնում ենք բլենդերի մեջ:
-
Զանգվածը փշրանքի ենք վերածում (կարող ենք նաև կարագը ալյուրի հետ ձեռքերով տրորել), այնուհետև կարագով փշրանքի մեջ ենք ավելացնում ձուն ու կեֆիրը:
-
Փափուկ և նուրբ խմոր ենք հունցում, սննդային փաթեթով ծածկում և 30 րոպեով դնում սառնարանը:
-
Քանի դեռ խմորը սառնարանում է, պատրաստում ենք միջուկը: Մնացած կարագը հալեցնում ենք և վրան 1 բաժակ ալյուր, շաքարավազ և վանիլին ավելացնում:
-
Զանգվածը խառնում ենք, որպեսզի համասեռ դառնա. պետք է փափուկ զանգված ստանանք, որը հնարավոր է քսելով տարածել:
-
Խմորը 2 մասի ենք կիսում և յուրաքանչյուրը 3-4մմ հաստությամբ գրտնակում: Միջուկը 2 մասի ենք կիսում և տարածում գրտնակած շերտերի վրա՝ մի կողմից մոտ 10 սմ բաց թողնելով:
-
Շերտերը ռուլետաձև փաթաթում ենք և վրան դեղնուց քսում:
-
Դանակի բութ մասով ռուլետի երկայնքով գծեր ենք անում, այնուհետև 7-8 մասի կիսում:
-
Գաթաները դնում ենք տապակի մեջ և 175 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 20-25 րոպե թխում ՝ մինչև ոսկեգույն երանգ ստանանք: Ստացանք 14-16 գաթա: Պատրաստի գաթաները սառեցնում ենք, դնում հերմետիկ ամանի մեջ (այդպես դրանք մի քանի օր թարմ կմնան):