Այլևս պետք չէ գնել լոխում խանութից, այժմ դուք կարող եք պատրաստել այն տան պայմաններում



Այլևս պետք չէ գնել լոխում խանութից, այժմ դուք կարող եք պատրաստել այն տան պայմաններում


Բաղադրամասեր

  • 1 հատ նարինջի հյութ,

  • 250 գր շագանակագույն շաքարավազ,

  • 1 հատ կիտրոն (կեղև),

  • 1 հատ նարինջ,

  • 0.5 հատ կիտրոնի հյութ,

  • 1.5 բաժակ ջուր,

  • 3 բաժակ շաքարի փոշի,

  • 2/3 բաժակ եգիպտացորենի օսլա (крахмал),

  • 4 կաթիլ էսսենցիա,

  • 2 ճ/գդ ժելատին,

  • սննդի գունանյութ` ըստ ճաշակի

Պատրաստեք շատ համեղ լոխում տան պայմաններում
 

Պատրաստման եղանակը

  • Կիտրոնահյութն և նարնջի հյութը լցնում ենք չկպչող ծածկույթով կաթսայի մեջ և ավելացնում կիտրոնի և նարնջի կեղևները:

  • Թույլ կրակին անընդհատ խառնելով եփում ենք, ավելացնում շաքարավազը, շաքարի փոշին, 1/2 բաժակ ջուրը:

  • Զանգվածը եռալուց հետո, կրակի տակն իջեցնում ենք և առանց խառնելու մոտ 5 րոպե եփում:

  • Օսլան լուծում ենք 1/2 բաժակ ջրում: Ժելատինը լուծում ենք 1/2 բաժակ ջրում մինչև ամբողջությամբ լուծվի, ինչի համար պետք է բաժակը դնել տաք ջրով ամանի մեջ:

  • Ժելատինով և օսլայով խառնուրդները լցնում ենք շաքարի փոշով օշարակի մեջ, ավելացնում գունանյութը (ի դեպ, եթե գունանյութը փոշու տեսքով է, ապա պետք է օսլայով խառնուրդի մեջ լուծել) և զանգվածը լավ խառնում ենք:

  • Եփում ենք միջին ուժեղության կրակին, մինչև զանգվածը եռա և փայլուն դառնա: Ավելացնում ենք անանուխի էսսենցիան:

  • Ձևամանը պատում ենք յուղաթղթով և վրան բուսայուղ քսում: Համասեռ զանգվածը լցնում ենք ձևամանի մեջ և հավասարապես տարածում:

  • Գիշերը այն սառնարանն ենք դնում, իսկ առավոտյան փայլաթիթեղը հանում, խորանարդաձև կտրատում և թաթախում շաքարի փոշու մեջ:

 
 


loading...
loading...