Այլևս պետք չէ գնել լոխում խանութից, այժմ դուք կարող եք պատրաստել այն տան պայմաններում
Բաղադրամասեր
-
1 հատ նարինջի հյութ,
-
250 գր շագանակագույն շաքարավազ,
-
1 հատ կիտրոն (կեղև),
-
1 հատ նարինջ,
-
0.5 հատ կիտրոնի հյութ,
-
1.5 բաժակ ջուր,
-
3 բաժակ շաքարի փոշի,
-
2/3 բաժակ եգիպտացորենի օսլա (крахмал),
-
4 կաթիլ էսսենցիա,
-
2 ճ/գդ ժելատին,
-
սննդի գունանյութ` ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
-
Կիտրոնահյութն և նարնջի հյութը լցնում ենք չկպչող ծածկույթով կաթսայի մեջ և ավելացնում կիտրոնի և նարնջի կեղևները:
-
Թույլ կրակին անընդհատ խառնելով եփում ենք, ավելացնում շաքարավազը, շաքարի փոշին, 1/2 բաժակ ջուրը:
-
Զանգվածը եռալուց հետո, կրակի տակն իջեցնում ենք և առանց խառնելու մոտ 5 րոպե եփում:
-
Օսլան լուծում ենք 1/2 բաժակ ջրում: Ժելատինը լուծում ենք 1/2 բաժակ ջրում մինչև ամբողջությամբ լուծվի, ինչի համար պետք է բաժակը դնել տաք ջրով ամանի մեջ:
-
Ժելատինով և օսլայով խառնուրդները լցնում ենք շաքարի փոշով օշարակի մեջ, ավելացնում գունանյութը (ի դեպ, եթե գունանյութը փոշու տեսքով է, ապա պետք է օսլայով խառնուրդի մեջ լուծել) և զանգվածը լավ խառնում ենք:
-
Եփում ենք միջին ուժեղության կրակին, մինչև զանգվածը եռա և փայլուն դառնա: Ավելացնում ենք անանուխի էսսենցիան:
-
Ձևամանը պատում ենք յուղաթղթով և վրան բուսայուղ քսում: Համասեռ զանգվածը լցնում ենք ձևամանի մեջ և հավասարապես տարածում:
-
Գիշերը այն սառնարանն ենք դնում, իսկ առավոտյան փայլաթիթեղը հանում, խորանարդաձև կտրատում և թաթախում շաքարի փոշու մեջ: