Բիթլիսի քյուֆթա․ Սիրիահայերի բաղադրատոմս Xohanoc.am-ից
Դիտումներ 445
Ձեզ ենք ուզում առաջարկել յուրահատուկ բաղադրատոմս։ Հայկական ուտեստ, որը շատ են պատրաստում սիրիահայերը։
Բիթլիսի քյուֆթա պատրաստելու համար անհրաժեշտ է ՝
Բաղադրամասեր
Տավարի փափուկ միս - 1 կգ,
150-200 գրամ բլղուր,
300 գրամ սոխ,
Կարագ,
Աղ,
Պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Առաջին հերթին պետք է բլղուրը թրջել։ Բլղուրը գոլ ջրով թրջել և թողնել այդպես:
Միսը երկու անգամ աղալ և խառնել բլղուրի հետ։
Այնուհետև լավ համեմեք ՝ աղով և պղպեղով և լավ խառնեք ստացված զանգվածը։
Սոխը մանր կտրատել և կարագով տապակել: Սոխառածին կարմիր պղպեղ ցանել, մի փոքր չոր կանաչի փշրել:
Մսի խառնուրդից գդալով դնել ափի մեջ, տափակեցնել, փոս անել կենտրոնում, համեմված սոխեռած դնել, ապա փակել և կլորացնել` քյուֆթայի ձև տալով:
Եփել աղաջրում մինչև եփվող գնդիկները ջրի երես բարձրանան:
Մատուցելուց կարող եք վրան սոուս լցնել պատրաստված կետչուպով կամ մեղրով ՝ ըստ ցանկության։
Ամենաընթերցվածը