Հիշու՞մ եք մանկության համեղ սառնաշաքարները. Ահա բաղադրատոմսը

Դիտումներ 215

Հիշու՞մ եք մանկության համեղ սառնաշաքարները. Ահա բաղադրատոմսը

Բաղադրություն.

Շաքարավազ - 150 գրամ

Ջուր - 130-140 միլիլիտր

Կիտրոնի հյութ - 1-2 թեյի գդալ (ըստ ցանկության)

Բուսական յուղ - 5-7 կաթիլ

 

 



 

Սկզբից շաքարավազը պետք է լցնել ջրով և ուղարկել կրակին։ Հասցնել եռման աստիճանի և մարմանդ կրակի վրա եփել, մինչև կարամելը սկսի փոխել գույնը։

Կարամելի մեջ ավելացնել մի քիչ թարմ քամած կիտրոնի հյութ և պատրաստ լինելուն պես հեռացնել կրակից։

Հատուկ կաղապարները նախ պետք է յուղել, որպեսզի հետո քաղցրավենիքը հեշտությամբ հեռացվի։

 

 

Պատրաստի կարամելի օշարակը զգուշորեն լցնել կաղապարների մեջ։

Մնում է միայն սպասել, որ դրանք ամբողջությամբ ամրանան (երբ հատուկ կաղապարները լիովին սառչեն) և կարող եք համտեսել։ Նման սառնաշաքարներ կարելի է պատրաստել, օրինակ, վանիլի էքստրակտով կամ մի քանի կաթիլ մրգահյութով։ 

Սկզբից շաքարավազը պետք է լցնել ջրով և ուղարկել կրակին։ Հասցնել եռման աստիճանի և մարմանդ կրակի վրա եփել, մինչև կարամելը սկսի փոխել գույնը։

Կարամելի մեջ ավելացնել մի քիչ թարմ քամած կիտրոնի հյութ և պատրաստ լինելուն պես հեռացնել կրակից։

 



Հատուկ կաղապարները նախ պետք է յուղել, որպեսզի հետո քաղցրավենիքը հեշտությամբ հեռացվի։

Պատրաստի կարամելի օշարակը զգուշորեն լցնել կաղապարների մեջ։

 

 

Մնում է միայն սպասել, որ դրանք ամբողջությամբ ամրանան (երբ հատուկ կաղապարները լիովին սառչեն) և կարող եք համտեսել։ Նման սառնաշաքարներ կարելի է պատրաստել, օրինակ, վանիլի էքստրակտով կամ մի քանի կաթիլ մրգահյութով։ 



Ամենաընթերցվածը