Մաղադանոսի (Петрушка) բացառիկ, բուժիչ, նիհարեցնող հատկությունները ․․․

Դիտումներ 1371
Մաղադանոսի (Петрушка) բացառիկ, բուժիչ, նիհարեցնող հատկությունները ․․․

Մաղադանոսը (լատ.՝ Petroselínum) կարոս, ազատքեղ, նեխուրազգիների (հովանոցավորներ) ընտանիքի միամյա կամ երկամյա բուրավետ խոտաբույսերի ցեղ։ Հայտնի է 3 տեսակ մշակության մեջ 1 տեսակ։ Համեմունքային բույս է. օգտագործվում է (թարմ և չորացրած) կերակուրների, պահածոների, թթուների մեջ։

Մաղադանոսն իր բաղադրիչների շնորհիվ ընդունակ է լյարդն ու աղիները պաշտպանել քաղցկեղի տարբեր տեսակներից։ Այն լավացնում է ախորժակը, բարելավում և արագացնում է մարսողական գործընթացը: Սակայն եթե ունեք երիկամների հետ կապված խնդիրներ, ցանկալի է խուսափել մաղադանոսի կիրառումից: Այս բույսն օգտակար է աչքերի հիվանդությունների դեպքում, օգտակար է մաշկին, դրանով նաև դեմքի դիմակներ են պատրաստում: Մաղադանոսը հրաշալի հակաօքսիդանտ է, որը մարմնի բջիջները պաշտպանում է ծերացումից և կարող եք դիմակներ պատրաստել դրանից: Այն նաև այրում է ճարպերը, կարող են սննդակարգում ավելացնել նիհարել ցանկացողները: 

Նիհարելու գործում իմ ամենալավ ընկերը ՝ մաղադանոսը

 
 

Մաղադանոսը խորհուրդ է տրվում ուտել աթերոսկլերոզի, շաքարային դիաբետի, հեմոգլոբինի, արյան ցածր մակարդակելիության, մակերիկամների ու վահանագեղձի անբավարարության դեպքում, օգտակար է ճարպակալման դեմ: Մաղադանոսը պարունակում է հակաուռուցքային ազդեցություն ունեցաղ նյութեր:
ՇԱԳԱՆԱԿԱԳԵՂՁԻ ԱԴԵՆՈՄԱ.-Մաղադանոսի արմատի քերուկը՝ 1ճ.գ. 10 ժամ թրմել 300մլ եռջրում, ջերմապահի մեջ, քամել: 
Խմել փոքր կումերով օրվա ընթացքում:
ՍՏԱՄՈՔՍԱՀՅՈւԹԻ ՑԱԾՐ ԹԹՎԱՅՆՈւԹՅՈւՆ.-Խմել վերոգրյալ հյութը՝ 1-ական ճ.գ., օրը 6 անգամ, ուտելուց 30 րոպե առաջ:
ԴԺՎԱՐ ՄԻԶԱՐՁԱԿՈւԹՅՈւՆ.-Մաղադանոսի արմատը մանրացնել, 100գ հումքը 1 ժամ թրմել 1 լ եռջրում, քամել:
Խմել 100-ական մլ՝ օրը 10 անգամ: ԿԱՄ՝ 
-Մաղադանոսի 800գ կանաչին 1-2 րոպե պահել եռջրում, մանրացնել, վրան լցնել այնքան կաթ որ ծածկի, պահել ջեռոցի մեջ մինչև կաթը գոլորշանա: Ուտել օրվա ընթացքում, փոքր չափաբաժիններով:

Ինչու՞ պետք է սովորական թեյը փոխարինեք մաղադանոսի թեյով

 

 


ՍՏԱՄՈՔՍԻ ԽՈՑ.- Աղալ ու խառնել 100-ական գրամ մաղադանոսի կանաչի ու արմատ, կիտրոն (կեղևով), ավելացնել նույնքան մեղր: Ուտել 1-ական ճ.գ.՝ օրը 3 անգամ, ուտելուց 30 րոպե առաջ:
ՔԱՐԵՐ ԼԵՂԱՊԱՐԿՈւՄ, ԼՅԱՐԴԸ ՄԱՔՐՈՂ.- Մանրացնել, խառնել մաղադանոսի արմատ ու տերև, 1 ժամ թրմել 200մլ եռջրում, քամել:Խմել 60-ական մլ՝ օրը 3 անգամ, ուտելուց 30 րոպե առաջ: Խորհրդակցել բժշկի հետ: 
ԱՅՏՈւՑՆԵՐ.- Մանրացնել, խառնել մաղադանոսի 150 գ կանաչի ու արմատ, 8 ժամ թրմել 300մլ եռջրում, քամել, լուծել 50մլ կիտրոնի հյութ: Խմել 1-ական ճ.գ.՝ օրը 5 անգամ, կատարել 2 օր, կրկնել 2 օրից: Պահել սառնարանում:
ԷԿԶԵՄԱ.- Խառնել խնձորի քացախ ու մաղադանոսի հյութ (1:2), քսել մաշկին: 

Կիտրոնը, մաղադանոսն ու կարտոֆիլը՝ ռադիկուլիտի դեմ

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը