Ինչպե՞ս պատրաստել շատ համեղ կաղամբով տոլմա


Բաղադրամասեր
-
100 գ ոչխարի կամ հորթի մսին ՝
-
250 գ կաղամբ,
-
5 գ բրինձ,
-
20 գ գլուխ սոխ,
-
15 գ տոմատ-պյուրե,
-
10 գ հալած յուղ,
-
50 գ սերկևիլ,
-
50 գ ծիրանաչիր,
-
աղը, պղպեղը, համեմը, ռեհանը, ուրցը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
-
Ոչխարի (հորթ) մսի փափուկ մասը մանր կտրտել և մսաղացով աղալ։
-
Աղացած մսին ավելացնել կիսաեփ բրինձ, մանր կտրտած գլուխ սոխ, աղ, պղպեղ, համեմ, դաղձ, ուրց, ռեհան: Դրանից հետո խճողակը լավ հարել:
-
Հեռացնել կաղամբի կոթը, կաղամբը գցել եռացող աղ արած ջրի մեջ և 10—I2 րոպե եփել։
-
Կաղամբը կիսաեփ վիճակում լցնել քամիչը և, երբ ջուրը քամվի, բաժանել աոանձին տերևների:
-
Տերևները փռել սեղանին, կոպիտ մասերը դանակով կտրել։ Դրանից հետո տերևների մեջ փաթաթել խճողակը։
-
Տոլման մատուցելիս վրան լցնել իր հյութից կողքին՝ չիր և սերկևիլ:
