Գաղտնիքներ և կարևոր տեղեկություն կարտոֆիլի մասին


Կարտոֆիլի հայրենիքը Հարավային Ամերիկան է (Չիլի, Պերու, Բոլիվիա), որտեղ դրա մշակությունը բնիկներին հայտնի է եղել դեռ մեր թվարկությունից առաջ։ Եվրոպական երկրներում կարտոֆիլի մշակությունը սկսվել է 16-րդ դարի վերջերին։
Կարտոֆիլը մշակվում է պարենային, կերային և տեխնիկական նպատակներով։ Կարտոֆիլի պալարը պարունակում է մինչև 75% ջուր, 25% չոր նյութեր, որից օսլա՝ 17-22%, սպիտակուցային նյութեր՝ 2%։ Այն պարունակում է C, B1, B2, B6, PP և A վիտամինները։ 300գ եփած կարտոֆիլը պարունակում է 21մգ ասկորբինաթթու, որը 30-50%-ի չափով բավարարում է մարդու օրական C վիտամինի պահանջը։
Կիրառումը խոհանոցում
Առաջարկում ենք ամենահամեղ բաղադրատոմսերը, որոնք պատրաստվում են կարտոֆիլից ՝
Բաղադրատոմսը այստեղ ՝ https://xohanoc.am/hy/post/gyuxakan-kartofil-3
Բաղադրատոմսը այստեղ ՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/
Կարդացեք այստեղ ՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/Havy-EV
