Գաղտնիքներ և կարևոր տեղեկություն կարտոֆիլի մասին

Դիտումներ 1435
Գաղտնիքներ և կարևոր տեղեկություն կարտոֆիլի մասին

Կարտոֆիլի հայրենիքը Հարավային Ամերիկան է (Չիլի, Պերու, Բոլիվիա), որտեղ դրա մշակությունը բնիկներին հայտնի է եղել դեռ մեր թվարկությունից առաջ։ Եվրոպական երկրներում կարտոֆիլի մշակությունը սկսվել է 16-րդ դարի վերջերին։

Կարտոֆիլը մշակվում է պարենային, կերային և տեխնիկական նպատակներով։ Կարտոֆիլի պալարը պարունակում է մինչև 75% ջուր, 25% չոր նյութեր, որից օսլա՝ 17-22%, սպիտակուցային նյութեր՝ 2%։ Այն պարունակում է C, B1, B2, B6, PP և A վիտամինները։ 300գ եփած կարտոֆիլը պարունակում է 21մգ ասկորբինաթթու, որը 30-50%-ի չափով բավարարում է մարդու օրական C վիտամինի պահանջը։


Կիրառումը խոհանոցում

Առաջարկում ենք ամենահամեղ բաղադրատոմսերը, որոնք պատրաստվում են կարտոֆիլից ՝ 

Գյուղական կարտոֆիլ պատրաստելու գաղտնիքները և բաղադրատոմսը

 
Բաղադրատոմսը այստեղ ՝ https://xohanoc.am/hy/post/gyuxakan-kartofil-3
 

Ինչպե՞ս պատրաստել լցոնած կարտոֆիլ

 
Բաղադրատոմսը այստեղ ՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/ 
 

Հավը և կարտոֆիլը ջեռոցում․ Եթե ցանկանում եք համեղ ստացվի, ապա կիրառեք այս գաղտնիքը

 
Կարդացեք այստեղ ՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/Havy-EV 
 

Ինչպե՞ս պատրաստել կարտոֆիլով կոտլետ․ Շատ համեղ բաղադրատոմս

 
Բաղադրատոմսը այստեղ ՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/Inchpe՞s-patras 
 

Գաղտնիք․ Ահա թե ինչպես է հարկավոր կարտոֆիլը ջեռոցի մեջ եփել, որպեսզի այն աննկարագրելի համեղ ստացվի

Կարդացեք այստեղ ՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/Gaxtnik 
 
 
 
 

3 օրում ազատվեք 5 կիլոգրամից կարտոֆիլի օգնությամբ

Եթե ցանկանում եք 3 օրվա ընթացքում ազատվել 5 կիլոգրամից, կարող եք հետևել առաջարկվող սննդակարգին։ Դրա բաղադրիչները յուղազրկված յոգուրտն ու խաշած կարտոֆիլն են։ Fithacker.ru-ն գրում է, որ դրանք կապահովեն օրվա ընթացքում անհրաժեշտ կալորիաների նվազագույն մակարդակը։

Ինչպես սնվել

Առաջին օր

Նախաճաշ։ Մեկ բաժակ յոգուրտ, մեկ խաշած կարտոֆիլ առանց աղի։

Ճաշ։ Մեկ բաժակ յոգուրտ, երկու խաշած կարտոֆիլ առանց աղի։

Ընթրիք։ Երկու բաժակ յոգուրտ։

Երկրորդ օր

Նախաճաշ։ Մեկ բաժակ յոգուրտ։

Ճաշ։ Մեկ բաժակ յոգուրտ, երկու խաշած կարտոֆիլ առանց աղի։

Ընթրիք։ Մեկ բաժակ յոգուրտ, մեկ խաշած կարտոֆիլ առանց աղի։

Երրորդ օր

Նախաճաշ։ Մեկ խաշած կարտոֆիլ առանց աղի։

Ճաշ։ Մեկ բաժակ յոգուրտ, մեկ խաշած կարտոֆիլ առանց աղի։

Ընթրիք։ Մեկ բաժակ յոգուրտ։

Հիշեք, որ տապակած և խաշած կարտոֆիլները մեծապես տարբերվում են միմյանցից։ Առաջինը մեծ քանակով ճարպեր է պարունակում, որոնք վնասում են առողջությանը։ Կարտոֆիլը խաշած վիճակում չի վնասում առողջությանը։ Այն հարուստ է հանքանյութերով և վիտամիններով, իսկ մանրաթելերի պարունակության շնորհիվ օգնում է արագացնել նյութափոխանակությունը։

100 գրամ կարտոֆիլը պարունակում է 75 կալորիա։ Մյուս կողմից՝ նյութափոխանակության համակարգի կարգավորմանը նպաստում է յոգուրտը, որն օրգանիզմից դուրս է բերում տոքսիններն ու ավելորդ հեղուկը։

 
 
 
 
Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը