Ծիրանի ջեմ. Պատրաստման եղանակը, գաղտնիքներն ու նրբությունները

Դիտումներ 1049
Ծիրանի ջեմ. Պատրաստման եղանակը, գաղտնիքներն ու նրբությունները

Բաղադրամասեր

  • ջուր,

  • կիտրոնի աղ,

  • ծիրան,

  • շաքարավազ

Ծիրանի ջեմ


Պատրաստման եղանակը

  • Սուր դանակով ծիրանները կիսում են և հանում կորիզները: 

  • Որպեսզի ծիրանի կտորները չսևանան, դրանք անմիջապես ընկղմում են ջրի մեջ. 1 լ ջրին ավելացնում են 1 թգ. լիմոնաթթու կամ կիտրոնի աղ: 

  • Ծիրանի ջեմ կարելի է պատրաստել 2 եղանակով: 

Ծիրանի ջեմ

  • Այդ նպատակով լվացած և կես մասերի բաժանած ծիրանի ամբողջ քանակության կեսը և շաքարի վերցրած բաժնի 1/4 մասը եփում են 10-15 րոպե, ավելացնելով մի քիչ ջուր, մինչև պտուղները փափկեն, այնուհետև լցնում մնացած շաքարն ու ծիրանը և նորից մի քիչ եփում, մինչև որ պարունակությունը սկսում է դոնդողվել: 

  • Բուրմունքը լավացնելու համար ջեմի մեջ գցում են մաքրած մի քանի կորիզ: Կորիզները պետք է անպայման լինեն քաղցր:

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը