Այս ամանորյա կրեմի անունն է «Five Minute». Պատրաստված է հեշտությամբ, արագ և հասանելի բաղադրիչներից
Կարող եք ավելացնել տարբեր ներկանյութեր և պատրաստել տարբեր դելկորներ տորթերի համար (պարզապես պատտրաստելուց հետո կրեմը սառեցնել սառնարանում)։
Բաղադրությունը․
250 գ կարագ (սենյակային ջերմաստիճան)
200 գ շաքարի փոշի
100 մլ կաթ
1 հատ վանիլին
Կաթը եռացնել և թողնել սառչի սենյակային ջերմաստիճանում։
Խառնեք բոլոր բաղադրիչները:
Հարիչով հարում ենք այնքան, մինչև զանգվածը դառնա համասեռ և մարգարտագույն։ Մոտավորապես 3-5 րոպե։
Հինգ րոպեա հետո կարագը ստացվում է փափուկ, նուրբ, թեթև վանիլի բույրով։
Քայլ առ քայլ ներկայացնում եքն տորթ Մրջնաբույնի պատրաստման եղանակը
Անհնար է չսիրել մրջնաբույն։ Իսկ տորթի տեսքով այն ոչ միայն հիանալի համ կհաղորդի ձեր հյուրերին, նաև կզարդարի ձեր ամանորյա սեղանը։ Պատրաստման եղանակը շատ պարզ է, իսկ արդյունքը հիասքանչ։
Տորթ մրջնաբույնը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է ՝
Բաղադրամասեր
Խմորի համար ՝
ցորենի ալյուր 400 գ,
հավի ձու 1 հատ,
կարագ 200 գ,
կաթ 125 մլ,
աղ 2 պտղունց,
Կրեմի համար ՝
խտացրած կաթ 760 մլ,
կարագ 200 գ,
Զարդարելու համար ՝
բոված նուշ 0,5 բուռ,
մուգ սև շոկոլադ ՝ ըստ ճաշակի
Խտացրած կաթը, առանց տարաները բացելու, դնել ջրով լի կաթսայի մեջ և եփել 2-2,5 ժամ։ Խմորի համար կարագը հարել։
Ավելացնել ձուն, կաթը, ալյուրը, մի քիչ աղ։
Եվ հունցել խմորը:
Գլորում եք, գնդակի տեսք եք տալիս և պահում եք սառնարանում 30 րոպե։
Սառեցրած խմորն անցնում ենք մսաղացի միջով, ես սա երբեք չեմ արել, ուղղակի խմորը դնում եմ թխման թերթիկի վրա և իմ ձեռքերով հարթեցնում եմ ամբողջ թխվածքաբլիթը։
Թխում եմ ջեռոցում 230°C ջերմաստիճանում, մինչև ոսկեգույն երանգ ստացվի մոտ 30 րոպե, այնուհետև, երբ խմորը պատրաստ է, թողնում եմ տորթը սառչի և իմ ձեռքերով մանր կտրատում եմ։
Կրեմի համար հարել փափկած կարագը՝ աստիճանաբար ավելացնելով խտացրած կաթը։ Ե՛վ կարագը, և՛ խտացրած կաթը պետք է լինեն սենյակային ջերմաստիճանում։
Թխած և փշրված խմորը գդալով հարում ենք կրեմի հետ, քսում ենք սլայդով և դնում սառնարանը, որ սառչի։ Զարդարել ընկույզով և շոկոլադով։
Բարի ախորժակ բոլորին: