Արցախի տապակա․ Շատ համեղ բաղադրատոմս ՝ Արցախից

Դիտումներ 411

Արցախի տապակա․ Շատ համեղ բաղադրատոմս ՝ Արցախից

Ձեզ ենք ներկայացնում յուրահատուկ և շատ համեղ ուտեստի բաղադրատոմս։ Ուտեստը արցախպյան է և ունի հին պատմություն։ Պատրաստեք և այն հաստատ ձեզ դուր կգա։

 

 

Հավանելու դեպքում մի մոռացեք գրել մեկնաբանություններում, ինչպես նաև հավանել և տարածել Xohanoc.am-ի այս ավանդական բաղադրատոմսը։ Այսպիսով Արցախյան տապակայի համար անհրաժեշտ է ՝



Բաղադրամասեր

1,5 կգ ոչխարի կամ գառան մսին՝

500 գ գլուխ սոխ,

1 կգ կարտոֆիլ,

200 գ հալած յուղ (կարող եք կարագ օգտագործել),

1 կգ պոմիդոր,

500 գ բադրիջան,

350 գ բուլղարական տաքդեղ,

աղը, պղպեղը, մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի

 

Պատրաստման եղանակը

 



Ոչխարի մեջքամիսը մանր կտրտել, աղ ցանել և տապակում յուղով տապակել:

 

 

Առանձին- առանձին յուղով տապաակել օղակներով կտրտած գլուխ սոխ, կլոր կտրտած բադրիջան, կիսած պոմիդոր, կարտոֆիլ և բուլղարական տաքդեղ:

 

 

Տապական մատուցեցիս կենտրոնում դնել միսը, իսկ շուրջր ձևավորել բանջարեղենը, վրան ցանել մաղադանոս:



Ամենաընթերցվածը