Եթե ​​դեռ եռացնելուց առաջ կարտոֆիլը սառը ջրի մեջ եք դնում, ժամանակն է սովորելու, որ դա չպետք է անեք

Դիտումներ 570

Եթե ​​դեռ եռացնելուց առաջ կարտոֆիլը սառը ջրի մեջ եք դնում, ժամանակն է սովորելու, որ դա չպետք է անեք

Կարտոֆիլից կարելի է տասնյակ ուտեստներ պատրաստել՝ եփել, թխել, տապակել, պելմենի պատրաստել, բլիթներ և շատ այլ դելիկատեսներ։ Ամենից հաճախ բանջարեղենը կտոր-կտոր ենք եփում կամ ուտում որպես խյուս:

Հարկավոր է կարտոֆիլը դնել տաք աղած ջրի մեջ։ Այս կերպ այն կպահպանի բոլոր արժեքավոր նյութերը։ Ապահովելու համար, որ կտորները հավասարապես եփվեն, դրանք պետք է եփել միջին ջերմության վրա, ոչ թե բարձր ջերմության վրա:

Որպեսզի կարտոֆիլն ավելի արագ եփվի 5-7 րոպեով, տապակի մեջ ավելացրեք մի կտոր կարագ։ Այն կհալվի, ջուրը ծածկում է բարակ թաղանթով և դանդաղեցնում է դրա գոլորշիացումը։ Դա կբարձրացնի թավայի ջերմաստիճանը, և կտորները ավելի արագ կեփվեն։



Կարտոֆիլով կարկանդակներ եք ուզում, բայց պահքի մե՞ջ եք. Ձեզ կասենք պահքի կարկանդակների բաղադրատոմսը

Պահքի կարկանդակներ կարտոֆիլով

Ձեզ հարկավոր է.
500 գ խմոր
6 միջին կարտոֆիլ
2 միջին սոխ
3 ճ.գ. բուսական յուղ
թարմ աղացած սև պղպեղ
1 ճ.գ չամրացված սև թեյ
Աղ

 


Կարկանդակների համար կարտոֆիլը եփեք աղաջրի մեջ, մինչև փափկի, լցնել սառը ջուր, թողնել սառչեի, մաքրել և քերել:

Կեղևազատել և մանր կտրատել սոխը։ 
Տապակել սոխը բուսայուղի մեջ միջին ջերմության վրա մինչև ոսկեգույն դառնա: Ավելացնել համեմունքներ և սև պղպեղ, խառնել կարտոֆիլի հետ։



Սև թեյը լցնել բաժակի մեջ մոտ 80 մլ եռման ջրով և թողնել թրմվի, ապա քամեք։ 
Այս ինֆուզիոն կօգտագործենք կարագի փոխարեն:

Խմորը բաժանել 12 հավասար մասերի: Կենտրոնում դնել միջուկից մի մեծ գդալ, ծայրերը ամրացնել։

 


Անյուղ կարտոֆիլով կարկանդակները դնել թխման թերթիկի վրա, միմյանցից 1,5 սմ հեռավորության վրա և քսել վրան թունդ թեյ: Թողեք 15 րոպե։ Թխել ջեռոցի կենտրոնում մոտ 20 րոպե։ Մատուցել տաք կամ սառը վիճակում։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը