Ուշադրություն․ Հանկարծ չգնեք այն պանիրը, եթե պիտակի վրա տեսնեք այս գրվածը
Ցավալի է դա խոստովանել, բայց մեր խանութների դարակներում շատ ավելի շատ պանրի կեղծիքներ կան, քան իրական պանիր: Բանն այն է, որ արտադրողները զանգվածաբար նվազեցնում են այս մթերքի արժեքը՝ դրան ավելացնելով մեծ քանակությամբ կաթի փոխարինիչներ, այդ թվում՝ արմավենու յուղ։ Վերջինիս բաղադրությունը պարունակում է օրգանիզմի համար բուսական ճարպերի շոկային քանակություն։
Նման օգտագործման հետևանքները շատ հիասթափեցնող են՝ ավելորդ ճարպը խցանում է արյունատար անոթները, ծանր հարված է հասցնում լյարդին և ենթաստամոքսային գեղձին։
Պարզապես պատկերացրեք, թե ինչ անուղղելի վնաս կարող է պատճառել այս պանրային մթերքները երեխայի օրգանիզմին։
Ինչպես տարբերել պանիրը պանրային արտադրանքից.
Որոշ արտադրողներ դրա մասին գրում են հենց փաթեթավորման վրա: Շնորհակալություն նրանց ճշմարտության համար, բայց կարծում ենք, որ նման մթերքներ ընդհանրապես չպետք է լինեն խանութներում։ Հաճախ պանրային արտադրանքը շատ ավելի էժան է, քան իսկական պանիրը: Եղեք զգոն, մի ընկեք էժանության կարթի տակ։
Վակուումային փաթեթավորված պանիրից ավելի լավ է խուսափել: Ընտրեք մի կտոր կտրված մի ամբողջ գլխից: Ուշադրություն դարձրեք պանրի ընդերքին։ Այն չպետք է ունենա ճաքեր, հակառակ դեպքում կա պանրի հետ վնասակար բակտերիաներ գնելու վտանգ։
Բարձրորակ պանիրն ունի միատարր նախշ, միատեսակ կառուցվածք, նույնիսկ սիմետրիկ անցքեր։
Եթե դուք պարմեզանի և նմանատիպ այլ տեսակների սիրահար եք, ապա պետք է ուշադրություն դարձնեք արտադրող կազմակերպության հեղինակությանը և մթերքի գնին։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։