Քանի օր կարող եք պահել աղցաններն ու խոզի բուդը

Դիտումներ 409
Քանի օր կարող եք պահել աղցաններն ու խոզի բուդը

Մասնագետները խորհուրդ են տալիս Ամանորին սննդային թունավորումներից ու մարսողական խանգարումներց խուսափելու համար ուշադրություն դարձնել սննդի պահպանման պայմաններին. սնունդը պետք է թարմ լինի:

Հատկապես հարկավոր է ուշադիր լինել աղցանների դեպքում և, մասնավորապես այն աղցանների, որոնց պատրաստման համար օգտագործվում է մայոնեզ, թթվասեր, որոշակի կաթնամթերք: Այդ աղցանները, մասնագեների խոսքով՝ նախատեսված են կարճաժամկետ օգտագործման համար: Դրանց պիտանելիության ժամկետը շատ կարճ է՝ մի քանի րոպեից մինչև մի քանի ժամ:

 


Ինչ վերաբերում է Ամանորին հայկական սեղաններին ավանդաբար տեղ գտնող խոզի բդի պահպանության ժամկետին, ապա եթե այն լավ է մշակված, կարող է մի քանի օր պահպանվել և վնասակար չլինել: Բակտերիաները լինում են այնտեղ, որտեղ թաց է, խոնավություն կա: Եթե այն որոշակի ջրալիություն ունի, ապա երկար պահել չի կարելի:

Միաժամանակ, ըստ մասնագետների՝ խոզի բուդը պատրաստելիս մշակվում է սխտորով, աղով, իսկ թե սխտորը, թե աղը բակտերիաների դեմ պայքարող գործոններ են: Իհարկե, ցանկալի է, որ այն շատ երկար չպահպանեն:

Ամենաընթերցվածը