Նիհարելը դեռ այսքան հեշտ չէր եղել

Դիտումներ 273
Նիհարելը դեռ այսքան հեշտ չէր եղել

Սիդնեյի համալսարանի ավստրալացի մասնագետները նիհարող մարդկանց խորհուրդ են տալիս կալորիաները հաշվելու փոխարեն՝ ուշադրություն դարձնել սպիտակուցային դիետային՝ օգտագործելով միս, ձուկ և ձու: Վերջին 60 տարում սպիտակուցի բաժինը նվազել է, և փորձագետները ենթադրում են, որ հենց դրանով է բացատրվում ճարպակալման համաճարակի տարածումը:

 

Սպիտակուցի հոյակապ աղբյուր են հնդկահավը, հավի կրծքամիսը, ձուկը, ցածր յուղայնությամբ պանիրները, կաթնաշոռը, ձուն, կաթը, ընկույզը և արևածաղիկները: Բացի այդ՝ սպիտակուցը էներգիայի լավ աղբյուր է, որը մեծ նշանակություն ունի առողջ աճի և օրգանիզմի հյուսվածքների համար:

 

 


Դրա հետ մեկտեղ պետք չէ մոռանալ այլ սննդարար նյութերի՝ ճարպերի ու ածխաջրերի հավասարակշռության մասին: Սպիտակուցային դիետան կարող է օգնել նիհարել, բայց եթե խախտվի այլ նյութերի հավասարակշռությունը, ապա կարող են խնդիրներ առաջանալ՝ կապված առողջության հետ:

Ամենաընթերցվածը