Մթերք, որն օգնում է նվազեցնել քաղցկեղի զարգացման ռիսկը

Դիտումներ 324
Մթերք, որն օգնում է նվազեցնել քաղցկեղի զարգացման ռիսկը

Եթե օրական ուտեք 1 հատ մեծ մանուշակագույն կարտոֆիլ, ապա կարելի է նշանակալիորեն նվազեցնել քաղցկեղի զարգացման ռիսկը, ասում են Հնդկաստանի գյուղատնտեսական հետազոտական ինստիտուտի աշխատակիցները:

Մանուշակագույն կարտոֆիլը պարունակում է հատուկ միացություններ, որոնք օգնում են սպանել հաստ աղիքի քաղցկեղի ցողունային բջիջները:

Այդ միացությունները քաղցկեղային բջիջներին չեն թողնում բաժանվել և տարածվել օրգանիզմում:

Ցողունային բջիջները կյանքի բանալին են ոչ միայն առողջ օրգանիզմի համար, այլ նաև ուռուցքների:

Այդ պատճառով կարևոր է վերացնել քաղցկեղային ցողունային բջիջները:

Գիտնականները պարզել են, որ նույնիսկ եփելուց հետո էլ այդ կարտոֆիլի հակաքաղցկեղային հատկությունները պահպանվում են:

Փորձի արդյունքում կարտոֆիլից ստացված հյութը քաղցկեղային բջիջներին սպանել է:

Դա հաստատվել է նաև քաղցկեղով հիվանդ լաբորատոր մկների վրա:

Ամենաընթերցվածը