Ինչո՞ւ է անհրաժեշտ սառեցնել կիտրոնը. այսուհետ ես նույնպես այսպես կանեմ
Միգուցե զարմանաք, բայց կիտրոնի մեջ ամենաարժեքավոր բանը դա նրա կեղևն է:
Կիտրոնի կեղևը 10 անգամ շատ վիտամին C է պարունակում, քան միջուկը:
Էլ չասենք եթերային յուղի մասին, որը ոչնչացնում է վնասակար մանրէներին, բուժում է բորբոքումները և գլխացավերը:
Կիտրոնի կեղևը ճիշտ հանելու համար պետք է կիտրոնը սառեցնել:
Սառեցրած կիտրոնի օգտակարությունը
Կիտրոնի առավելություններն ամբողջությամբ զգալու համար, պետք է այն որոշ ժամանակով սառցախցիկ դնել: Դրանից հետո կարող եք հեշտությամբ քերիչով անցկացնել այն. Թե՛ կեղևը, թե՛ միջուկը: Ստացված զանգվածը կարող եք ավելացնել ցանկացած ճաշատեսակի կամ ըմպելիքի մեջ: Սառեցրած կիտրոնը ուտելիքներին անկրկնելի համ է հաղորդում և ամրացնում է առողջությունը:
Ինչպես օգտագործել կիտրոնի կեղևը
Կիտրոնի կեղևը կարելի է նաև չորացնել հետո բլենդերի օգնությամբ փոշիացնել այն: Կիտրոնի կեղևի փոշին ավելացրեք թեյի, թխվածքների և աղցանների մեջ:
Մարսողությունը լավացնելու համար ծամեք կիտրոնի կեղև: Այն օգնում է նաև կոկորդի ցավի դեպքում: Կիտրոնի կեևը բարձրացնում է դիմադրողականությունը, պաշտպանում է մրսածությունից: Կիտրոնի կեղևը նպաստում է նիհարելուն՝ իր մեջ պարունակվող պեկտինի շնորհիվ: Այդ նյութը նվազեցնում է շաքարի յուրացումը և ազդում է ախորժակի, քաղցի զգացումի վրա: