Ինչպես ճիշտ լվալ շղարշը (тюль), որպեսզի այն պահպանի տեքսն ու գույնը

Որպեսզի գործվածքը պահպանի փայլը, սպիտակությունը և ներկայանալի տեսքը, շղարշը պետք է թրջել մոտ 30-35 աստիճան տաքության ջրով:
Ջրով տարայի մեջ կես կգ աղ ավելացրու, վարագույրը հագեցած լուծույթի մեջ թող կես ժամ, հետո մաքրաջրիր շղարշը, միայն թե ոչ մի դեպքում մի օգտագործիր տաք ջուր, այն պետք է հազիվ տաք լինի:

Այնուհետ շղարշը լվա սինթետիկ գործվածքների համար հեղուկ միջոցով:
Շղարշի փայլը վերադարձնելու համար գոլ ջրին ավելացրու քացախ մեկ լիտրի համար 1 ճ. գ. հաշվարկով:
