Այս նյութը կարդալուց հետո այլևս երբեք նարնջի ու բանանի կեղևը դեն չեք նետի

Դիտումներ 320
Այս նյութը կարդալուց հետո այլևս երբեք նարնջի ու բանանի կեղևը դեն չեք նետի

Նարնջի կեղևը, ինչպես խնձորի կեղևը, պարունակում է բազմաթիվ սննդարար արժեքներ: Իհարկե՝ խոսքը բնական մրգերի մասին է, որոնք աճեցվել են առանց հավելանյութերի: Նարնջի կեղևը բարելավում է մարսողությունը և նյութափոխանակությունը: Այն պայքարում է փքվածության, այրոցի, թթվայնության և սրտխառնոցի դեմ: Կեղևի օգտակար հատկությունները պայմանավորված են պարունակության մեջ առկա յուղերով, որոնք հակաբակտերիալ և հակաբորբոքային հատկություններ են պարունակում և օգնում են բարելավել լյարդի աշխատանքը: Դրանք օգտակար են անքնության ժամանակ և օգնում են հանգստացնել նյարդային համակարգը

Բանանի կեղևը լի է հակաօքսիդանտներով, հանքանյութերով և վիտամիններով:

Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ դրանք կարող են պայքարել միջատների խայթոցների դեմ. պետք է պարզապես կեղևը քսել խայթված հատվածին: Բանանի կեղևը բուժում է վերքերն ու կապտուկները: Դրա օգնությամբ հնարավոր է սպիտակեցնել ատամները, այն օգտակար է նաև գլխացավերի ժամանակ: Փսորիազի ժամանակ ևս կարելի է բանանի կեղևը քսել մաշկին:

Ամենաընթերցվածը