Ժենգյալով հաց, բոլորս շատ ենք սիրում։


Բաղադրիչները՝
թրթթրթնջուկ
կանաչ սոխ
կանաչ սխտոր
համեմ
կյըռնանջուկ (գառան ականջ)
ճռճռուկ
եղինջ
նանա
ծտապաշար
սըմսըմոկ
տըմտըմոկ
սպանախ
բազուկի տերև:
Պատրաստման եղանակը՝
խմորը (ալյուր, ջուր, աղ) բաժանել փոքր գնդիկների, մոտ 5 սմ տրամագծով: 5 րոպե անց բարակ գրտնակել (լավաշի պես):
Կանաչու պատրաստ խառնուրդին ավելացնել աղ, պղպեղ, ձեթ (մեկ հացի համար առնվազն երկու ճաշի գթալ), խառնել և տեղադրել բարակ շերտով խմորի վրա այնպես, որ բոլոր ծայրերից 1 / 1.5 սմ-ը բաց մնա:
Ծայրերն իրար միացնել հացի մեջտեղի մասում, ամրացնել:
Ձեռքի ափով արդեն փակած խմորին զգույշ թակելով, լայնությամբ և երկարությամբ մեծացնել և դնել արդեն միջին կրակով տաքացած սաջի (կլոր կամ քառակուսի երկաթ է) կամ երկաթե վառարանի վրա:
Աղբյուրը ՝ http://hayastan24.com/?p=13820&l=am
