Յուրաքանչյուր ուռուցքաբան պարտավոր է ՍԱ ասել իր հիվանդներին. սնունդը կարող է բուժել…

entertrain - գրում է ՝
EnterTrain-ն առաջարկում է լսել բժիշկ Օտտո Վարբուրգին, ով իր գիտական գործունեությունը նվիրել է քաղցկեղի ուսումնասիրմանը:
Նախքան թթվային-ալկալային հավասարակշռութան նորմալացմանն անցնելը, որը վերահսկում է կենսագործունեության բոլոր գործընթացները՝ պետք է իմանալ, որ այն ամենից շատ կախված է ձեր սննդակարգից:
Կա թունավոր նյութերից օրգանզմն ազատելու կամ դրանք նվազեցնելու մի քանի միջոց:
1. Ստամոքսի մաքրում առավոտները
Պարազապես պետք է մեկ բաժակ տաք ջուր խմեք կիտրոնի հյութով կամ 2 ճ. գ. խնձորի քացախով:
2. Ավելի շատ կանաչի
Մրգերը և բանջարեղենը շատ օգտակար միկրոտարրեր են պարունակում: Ջերմային մշակման ենթարկված մթերքների արագ յորացման համար դրանց հարաբերակցությունն այդ մթերքներին պետք է լինի առնվազն 2:1: Սննդակարգում կարևոր տեղ պետք է զբաղեցնեն պղպեղը, սմբուկը, բրյուսելյան կաղամբը, դդմիկը, կանաչ լոբին:
3. Նուշ
Եթե հնարավորություն կա կովի կաթը բուսականով փոխարինելու, ավելի լավ է՝ նուշի կաթ օգտագործել: Կարելի է նաև չհրաժարվել սովորական կաթից, բավարար է պարզապես այն սննդակարգում ներառել: Նուշ ևս օգտագործեք:
4. Զբոսանքներ
Թարմ օդի պայմաններում զբոսանքն օգտակար է, ավելի լավ է՝ այն համադրել ոչ մեծ ֆիզիկական ծանրաբեռնվածության կամ շնչառական մարզանքի հետ:
5. Ավելի քիչ միս
Ոչ մի դեպքում պետք չէ հրաժարվել մսից: Բայց ամեն օր մի օգտագործեք: Միսը վերամշակման համար շատ էներգիա է պահանջում, այն ավելի շատ թթու մնացորդներ է առաջացնում, քան մյուս մթերքները: լավագույն տարբերակը շաբաթական 1-2 բեռնաթափման օր կազմակերպելն է:
6. Ավելի շատ ջուր
Կօգնի կարգավորել արյունատար համակարգի աշխատանքը, արյան բաղադրությունը: Օրգանիզմում կենսագործունեության մնացորդների կուտակումը նվազեցնոլւ համար ավելի շատ ջուր խմեք:
7. Ավելի քիչ շաքարավազ
Շաքարը թթվային մթերք է: Վտանգավոր է նաև գազավորված ըմպելիքներում պարունակվող շաքարը:
