Յուրահատուկ պանրով աղցանի բաղադրատոմս, որից դուք դեռ չեք փորձել


500գ դդում
2 հատ կարմիր պղպեղ
150 գ կինոա կամ բլղուր
2 ճ. գդալ հումուս
2 ճ. գդալ յոգուրտ
400գ պահածոյացված սիսեռ
40գ պանիր
0,5ճ. գդալ ձիթապտղի յուղ
1 հատ մանրացրած կիտրոն կամ կիտրոնի հյութ
1 փունջ համեմ
Աղ՝ ըստ ճաշակի
Մաքրել դդմի կեղևը և կտրատել, այնուհետև, հանել պղպեղի սերմերը և մանր կտրատել:
Կտրատած դդմին ավելացնել ձիթայուղ և տեղավորել ջեռոցում՝ պահպանելով 220° C ջերմաստիճանը: Եփվելու ընթացքում դդմին ավելացնել պղպեղը և թողնել ջեռոցում մոտ 40 րոպե:
Կինոան լցնել միջին չափի կաթսայի մեջ, լցնել եռացրած ջուր և եփել 18-20 րոպե ցածր ջերմաստիճանի պայմաններում:
Խառնել հումուսը, յոգուրտը, կիտրոնի հյութը և համեմունքները:
Հատուկ տարայի մեջ լցնել տապակած դդումը և պղպեղը, ապա ավելացնել կինոան, հումուսը և յոգուրտը, համեմը, պանիրը, մանրացրած կիտրոնը կամ կիտրոնի հյութը, այնուհետև լավ խառնել: Որոշ ժամանակ անց կարելի է համտեսել պանրով այս յուրահատուկ աղցանը:
