Ընկույզի օգտակար հատկությունները․ Իմանալով այդ մասին կսկսեք ավելի հաճախ ընկույզ ուտել

Դիտումներ 331

Ընկույզի օգտակար հատկությունները․ Իմանալով այդ մասին կսկսեք ավելի հաճախ ընկույզ ուտել

Ընկույզը օրգանիզմի տոնուսի կարգավորման հզոր միջոց է: Այն ունի իմունիտետը բարձրացնելու յուրահատուկ հատկություններ: Տարբեր ուսումնասիրություններ փաստում են, որ ընկույզի միջոցով հնարավոր է բուժել բարորակ ուռուցքները, այն գրեթե չեզոքացնում է օրգանիզմի ցանկացած բորբոքային պրոցես:

Օգտակար է անքնության, սթրեսների դեպքում: Սակայն այս ամենը ինչ-որ գիտական խմբերի հետազոտությունների արդյունք են: Հիմնականում ընկույզին վերագրվող օգտակարար ու առողջարար հատկությունները հեևյալն են՝

 

 



Ընկույզը պարունակում է միկրոէլեմենտներ, որոնք պաշտպանում են արյունատար անոթները՝ նստվածքից և կանխում սիրտ-անոթային համակարգի բազմաթիվ հիվանդություններ:

Ունենալով բազմաթիվ հակաօքսիդանտներ, ընկույզը ամրացնում է լյարդի ու երկարների պատերը, այդպիսով կանխարգելելով ճարպերի ներծծումը պատերին: 

 

 

Արդյունքում ընկույզը օգտակար է դառնում սրտանոթային համակարգի, էնդոկրին հիվանդությունների կանխարգելման համար
Ընկույզում առկա օգտակար նյութերը նպաստում են ստամոքսի խոցերի <<փակմանը>>, կանխարգելում են էրոզիաների առաջացումը: Այն օգտակար է մարսողության համակարգին։

 

Ընկույզի մեջ պարունկավող վիտամիններն ու միկրոէլեմենտները կնպաստեն մաշկի երիտասարդության պահպանմանը, մաշկը կսնուցեն անհրաժեշտ նյութերով:



Ամենաընթերցվածը