Ընդամենը 3 ապրանք։ Աղիքային միկրոֆլորայի վերականգնում.
Մեր օրերում կարելի է հանդիպել մարդկանց, ովքեր մտահոգված են աղեստամոքսային տրակտի հիվանդություններով։
Այդ հիվանդություններից են ստամոքսի և տասներկումատնյա աղիքի խոցը, պանկրեատիտը, լեղապարկի քարերը, գաստրիտը, կոլիտը։
Մարդիկ ստիպված են դիմել պրոբիոտիկների օգտագործմանը։ Ըստ որոշ տեղեկությունների՝ պրոբիոտիկները նստում են աղեստամոքսային տրակտի վերին հատվածներում և չեն հասնում անհրաժեշտ կետին։
Դուք կարող եք օգտագործել ֆերմենտացված սնունդ:
Фերմենտացված սնունդ.
Ֆերմենտացված մթերքները ներառում են սննդամթերք, որոնք ստացվել են խմորման միջոցով: Նման արտադրանքի առավելությունն այն է, որ այն կարողանում է հավասարակշռել ստամոքսահյութը, ինչպես նաև բարելավել մարսողությունը։
Բանջարեղենն ու մրգերը մարսողությունը բարելավելու հատկություն ունեն։ Որոշ մարդկանց մոտ ստամոքսահյութի արտադրությունը նվազում է: Հենց ֆերմենտացված մթերքները պետք է օգնեն բարձրացնել այս հյութի մակարդակը։
Մարդիկ, ովքեր ունեն ստամոքսի բարձր թթվայնություն, կարող են նաև օգուտ քաղել ֆերմենտացված մթերքներից: Նրանք ստամոքսի պատերը աղաթթվի ազդեցությունից պաշտպանելու հատկություն ունեն։ Բնական պրոբիոտիկները անհրաժեշտ են իմունիտետը բարձրացնելու և տարբեր վարակների դեմ պայքարելու համար:
Ֆերմենտացված մթերքները անհրաժեշտ են մարդու օրգանիզմի քաղցկեղային բջիջները չեզոքացնելու համար։
Ո՞ր մթերքները կարելի է դասակարգել որպես ֆերմենտացված:
Թթու կաղամբ.
Նման արտադրանքի մեջ մանրէներ պետք չէ ավելացնել՝ այն խմորելու համար։ Սրա մակերեսին արդեն կան նման ապրանքներ։
Նախքան խմորումը պետք է ավելացնել աղը, քանի որ աղն ունի բակտերիաների աճը ճնշելու հատկություն։ Ճնշման գործընթացը պետք է շարունակվի այնքան ժամանակ, քանի դեռ չի առաջանում լակտոբացիլային թթվի բավարար արտադրություն:
Կաղամբը վիտամին C-ի տերն է։ Այս վիտամինն անհրաժեշտ է, որպեսզի օրգանիզմի բջիջները ժամանակից շուտ չծերանան։ Այն պարունակում է նաև մարմնի համար օգտակար այլ վիտամիններ, որոնք անհրաժեշտ են աղեստամոքսային տրակտի օրգանների բնականոն աշխատանքի համար։
Տարբեր բանջարեղենի խառնուրդ.
Բանջարեղենն օգնում է նորմալացնել աղիքային միկրոֆլորան և պահպանել ճնշումը նորմալ մակարդակի վրա։
Խառնուրդը պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր է՝ կտրատած կաղամբ, բարակ կտրատած ճակնդեղ, թարմ սամիթ և մի քանի պճեղ մաքրած սխտոր։ Բանջարեղենը պետք է դնել 3 լիտր տարողությամբ տարայի մեջ։
Նրանք պետք է լրացնեն տարայի ծավալի 2/3-ը։ Հաջորդը, դուք պետք է լցնել ջրով, մինչև անոթը լցվի:
Պետք է մի երկու շաբաթ թողնել, որ խմորվի սենյակային ջերմաստիճանում, որից հետո տեղադրենք սառնարանը։