Խոլեստերին. Օրական 4-6 հատ ընկույզը կկարգավորի խոլեստերինը 30 օրվա ընթացքում:

Դիտումներ 611

Խոլեստերին. Օրական 4-6 հատ ընկույզը կկարգավորի խոլեստերինը 30 օրվա ընթացքում:

Սա իմ երբևէ տեսած ամենազարմանալի ուսումնասիրությունն է: Դրա արդյունքները ձեզ շատ ավելի կզարմացնեն, քան դուք կարող եք պատկերացնել:

Բարձր խոլեստերինով շատ մարդիկ ամեն օր դեղորայք են ընդունում իրենց խոլեստերինը նվազեցնելու համար: Սակայն այս դեղերը մեծ վտանգներ են ներկայացնում առողջության համար, հատկապես՝ շաքարախտի զարգացման վտանգ:

Ամենատարածվածը ստատինային դեղամիջոցներն են: Նրանք ունեն բազմաթիվ լուրջ կողմնակի ազդեցություններ: Օրինակ՝ մկանային թուլությունը, ցավը և կարող են նաև լրջորեն վնասել ուղեղը:

Վերջերս գիտնականները հայտնագործություն են արել, որը կարող է ամբողջությամբ լուծել այս խնդիրը։ Այն կարող է բառացիորեն ոչնչացնել թմրանյութերի հսկայական բիզնեսը՝ այն նվազեցնելու համար:

Եթե ​​դա անձամբ ձեզ չի վերաբերում, բայց դուք ունեք խոլեստերինի դեմ դեղեր օգտագործող մարդկանց հարազատներ կամ ընկերներ, ապա անպայման կիսվեք այս հոդվածով նրանց հետ:

Անկասկած, դուք երախտապարտ կլինեք դրա համար:

Հետազոտության ընթացքում գիտնականներն ուսումնասիրել են բրազիլական ընկույզ ուտելու ազդեցությունը արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակի վրա:

Կամավորներն օգտագործել են 0, 5, 20 և 50 գրամ բրազիլական ընկույզ (մոտավորապես 0, 1, 4 և 10 ընկույզ): Եվ հետո նրանք տարբեր ժամանակային ընդմիջումներով չափեցին վատ LDL և լավ HDL խոլեստերինի մակարդակները:

LDL-ի մակարդակը սկսել է նվազել, իսկ լավը՝ բարձրանալ սպառումից 9 ժամ հետո: Եվ ամենահիասքանչ բանն այն էր, որ 20 գրամ բրազիլական ընկույզը բավական էր:

Համեմատության համար՝ մոտ 4 օր է պահանջվում, որպեսզի դեղամիջոցը սկսի իջեցնել արյան խոլեստերինը և ընդունել այն ամեն օր։



Մոտ 4-6 բրազիլական ընկույզներ ոչ միայն փոխեցին LDL մակարդակը 9-24 ժամ հետո, այլև պահպանեցին այն 30 օր:

Այլ կերպ ասած՝ ամեն օր պոտենցիալ վնասակար կողմնակի ազդեցություններով դեղորայք ընդունելու փոխարեն, բավարար է ամիսը մեկ անգամ 20-50 գրամ բրազիլական ընկույզ ուտելը:

Գիտնականները հաստատում են, որ դրանցում սելենի բարձր պարունակությունը արդյունավետ է LDL-ի իջեցման համար: Եվ նաև HDL-ի մակարդակը բարձրացնելու համար։

Սելենը մարմնի մոտ 20 ֆերմենտների մի մասն է, որոնք ունեն ուժեղ հակաօքսիդանտ ազդեցություն: Եվ այն կարող է նաև պաշտպանել մարմինը դեգեներատիվ հիվանդություններից, ինչպիսիք են շաքարախտը և ցրված սկլերոզը:

Եվ նաև կարևոր է իմունային համակարգի, սրտանոթային համակարգի պատշաճ գործունեության համար։ Հատկապես պաշտպանություն սրտի կորոնար հիվանդությունից:

Այս ուսումնասիրությունը ցույց տվեց, որ սելենի մեկ այլ հատկություն է LDL-ի դեմ պաշտպանիչ ազդեցությունը:

Բրազիլական ընկույզների մեծ առավելությունն այն է, որ դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ այլ կարևոր սննդանյութեր: Օրինակ՝ չհագեցած ճարպաթթուներ, սպիտակուցներ, մագնեզիումի հանքանյութեր, ֆոսֆոր, կալցիում, ցինկ, երկաթ, կալիում և պղինձ, ինչպես նաև E և B6 վիտամիններ:

Այս ընկույզն ուտելը կարող է փրկել ձեզ LDL-ն իջեցնող վտանգավոր դեղամիջոցներ ընդունելուց:



Ամենաընթերցվածը