Խոհարար ընկերներիցս մեկը կիսվել է անմահական կոտլետների 7 գաղտնիքներով. ինչու չի կարելի աղացած մսի մեջ ձու, կաթով հաց ավելացնել
1 գաղտնիք
Առաջին բանը, որ նա ասաց, այն էր, որ ավելի լավ է խառնել տարբեր աղացած մսեր (տավարի միս, խոզի միս, հավի միս): Նախընտրելին՝ տավարի և խոզի միս կամ խոզի/հավի աղացած միս է։
2 գաղտնիք
Աղացած մսի մեջ ես կաթի մեջ թրջած հաց էի ավելացնում։ Բայց ընկերս ինձ ասաց, որ դա ճիշտ չէ։
Կաթը կոտլետները դարձնում է կոշտ, ոչ հյութալի: Ուստի հացը նա միշտ թրջում է սառը ջրի մեջ։
3 գաղտնիք
Դուք կարող եք ավելացնել միայն դեղնուց՝ առանց սպիտակուցի: Մի մոռացեք համեմել աղով, ավելացնել ձեր սիրած համեմունքները և պղպեղը:
4 գաղտնիք
Աղացած մսի մեջ շատ սոխը կոտլետներն ավելի համեղ, բուրավետ և հյութալի կդարձնի։ Խորհուրդ է տրվում 1 կգ. աղացած մսին ավելացնել 200-300 գր. սոխ։ Ավելի լավ է այն մսի հետ միասին անցկացնել մսաղացով կամ մանրացնել բլենդերով։
5 գաղտնիք
Փորձառու խոհարարները աղացած միսին հաց չեն ավելացնում.
Ավելի լավ է ավելացնել բանջարեղենը՝ կարտոֆիլ, գազար, ցուկկինի կամ կաղամբ: Ես հաճախ եմ ցուկկինի ավելացնում։
6 գաղտնիք
Կոտլետներ պատրաստելիս ներսում մի կտոր սառույց կամ սառը կարագ դրեք։ Սա ավելի շատ հյութեղություն կտա:
Այս հնարքը հաճախ օգտագործում են փորձառու խոհարարները։
Սա հատկապես ճիշտ է, երբ կոտլետները տապակվում են գրիլի և թավայի վրա:
7 գաղտնիք
Կոտլետները թաթախեք ձվի սպիտակուցի մեջ։ Դեղնուցը լցնում եմ աղացած մսի մեջ, իսկ սպիտակուցը պատառաքաղով խառնում եմ մի քիչ աղով։ Սա անհրաժեշտ է հյութը պահպանելու համար։