Խնձորով համեղ և փափուկ թխվածքի բաղադրատոմս


Բաղադրիչներ՝
1կգ խնձոր
2 բաժալ ալյուր
1,5 տարրա թթվասեր
150գ կարագ
1 թեյի գդալ քաղախ
1 բաժակ շաքարավազ
½ թեյի գդալ սոդա
1 հատ ձու
- Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը քերել և խառնել 1,5 բաժակ ալյուրի հետ։ Այնուհետև խմորի վրա ավելացնել թթվասեր և լավ խառնել։ Ավելացնել սոդայով հանգեցված քացախ, խառնել և հունցել ձեռքերով։ Խմորը պետք է ստացվի փափուկ և չկպնի ձեռքերին։
- Մաքրել խնձորը կեղևից, հեռացնել միջուկը և դանակով կտրատել բարակ շերտերի։
- Գրտնակով բացել խմորը և տալ այն տարրայի տեսքը, որի մեջ թխելու եք։ Հատակին դնել խմորը, վրան դասավորել խնձորները։
- Առանձին տարրայի մեջ խառնել 1 բաժակ թթվասերը, ձուն, շաքարավազը և 2 թեյի գդալ ալյուր և թեթևակի խառնել։ Ավելացնել խմորի և խնձորի վրա։
- Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 աստիճան և թխել 50 րոպե։
