Խմորի այս հատուկ բաղադրատոմսով ես կարողանում եմ պատրաստել շատ համեղ կարկանդակներ, պիցցաներ, բուլկիներ ․․․

Դիտումներ 836
Խմորի այս հատուկ բաղադրատոմսով ես կարողանում եմ պատրաստել շատ համեղ կարկանդակներ, պիցցաներ, բուլկիներ ․․․

Բաղադրամասեր

  • 1 բաժակ մածուն,

  • կես բաժակ բուսական յուղ,

  • 2 գդալ չոր դրոժ,

  • 1 թեյի գդալ աղ,

  • 1 ճաշի գդալ շաքարավազ,

  • 3 բաժակ ալյուր

Պատրաստման եղանակը

Խմորի բաղադրատոմսով, որով կարելի է թխել գրեթե ամեն ինչ և պատրաստվում է շատ արագ

  • Մածունը խառնել յուղի հետ և մի փոքր տաքացնել,ավելացնել շաքարավազը և աղը: Ալյուրը խառնել դրոժի հետ, ավելացնել մածունը և հունցելուց հետո դնել տաք տեղ կես ժամով:

  • Ջեռոցը պետք է միացնել 180-200 աստիճանի տակ: Այս խմորից հնարավոր է պատրաստել ամեն ինչ` պիցցա,կարկանդակներ, բուլկի …

  • Եթե 30 րոպեից Ձեզ թվա, որ խմորը պատրաստ չէ, պետք չէ խառնվել իրար. հենց այդպես էլ պետք է լինի: Խմորը բարձրանում է եփելու ընթացքում:

Խմորի բաղադրատոմսով, որով կարելի է թխել գրեթե ամեն ինչ և պատրաստվում է շատ արագ

Առաջարկում ենք խմորի պատրաստման մեկ այլ տարբերակ․ կրկին ամեն ինչ շատ համեղ կստացվի

Ահա բաղադրատոմսը ՝ 


Փափուկ և ձեռքերին չկպչող խմոր` կարկանդակներ և պիցցա պատրաստելու համար

Բաղադրամասեր

  • 4 բաժակ ալյուր,

  • 2 ճաշի գդալ շաքարավազ ,

  • 1/2 թեյի գդալ աղ,

  • 2 ճաշի գդալ արևածաղկի ձեթ,

  • 500 մլ կաթ (կարող է լինել ինչպես տաք, այնպես էլ օգտագործել սառը, արդյունքը նույն է )

  • 11 գրամ չոր խմորիչ

Պատրաստման եղանակը

  • Խառնել բոլոր բաղադրիչները, մինչև միատարր զանգված դառնա: Ստացված զանգվածը դնել տոպրակի մեջ և տեղափոխել սառնարան 2 ժամով:

  • Երկու ժամ անց հանել սառնարանից, թեթև գլորել ալյուրի մեջ, բաժանել փոքրիկ գնդիկների, բացել գնդիկները գրտնակով և մեջը դնել խճողակ (ըստ Ձեր ցանկության) և տապակել բուսական յուղի մեջ:

  • Պիցցայի համար խմորը բաժանալ Ձեր նախընտրած մեծության և գրտնակել, վրան ձեթ քսել, մայոնեզի և տոմատի խառնուրդ: Լցնել Ձեր ցանկացած մթերքները: Թխել ջեռոցում մոտ 20 րոպե:

Փափուկ և ձեռքերին չկպչող խմոր` կարկանդակներ և պիցցա պատրաստելու համար

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը