Խաշլամա պատրաստելու ամենհամեղ և ճիշտ բաղադրատոմսը


Բաղադրամասեր
-
2,5 կգ տավարի միս (կամ գառան),
-
20 հատ կարտոֆիլ,
-
5 գլուխ սոխ,
-
5 հատ գազար,
-
4 հատ սմբուկ,
-
8 հատ լոլիկ,
-
3 հատ տաքդեղ ,
-
6 պճեղ սխտոր,
-
աղ` ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
-
Բաղադրիչները նշված են 9 լիտրանոց կաթսայի չափով: Միսը լվանում ենք, կտրատում և լցնում կաթսայի մեջ։ Մսին ջուր չենք ավելացնում։ Առանց կափարիչի կաթսան դնում ենք միջին ուժեղության կրակի վրա, աղ ենք անում։
-
Արգանակը եռալուց հետո թողնում ենք միսը թեթևակի կարմրի։ Եթե խոզի մսով ենք պատրաստում, ապա բուսայուղի կարիք չկա։ Իսկ տավարի և գառան մսի դեպքում մի քիչ բուսայուղ ենք ավելացնում և կաթսան կրակից վերցնում։ Սոխը կիսաշրջաններով կտրում ենք և լցնում մսի վրա։
-
Այնուհետև ավելացնում ենք միջին կտորներով կտրատած գազարը։ Այժմ ավելացնում ենք կարտոֆիլը։
-
Կարող ենք նաև սմբուկ ավելացնել։ Կարմիր տաքդեղը բավական խոշոր կտրատում ենք և շարում կարտոֆիլի վրա։
-
Աղ ենք անում, և վերջում շարում ենք շրջանաձև կտրատած լոլիկները։
-
2 բաժակ ջուր ենք ավելացնում։ Կափարիչը ծածկում ենք և դնում թույլ կրակի վրա և 2-2,5 ժամ թողնում ենք շոգեխաշվի։ Վերջում ճզմած սխտոր ենք ավելացնում։
