Այս բնական միջոցը բուժում է սալմոնելոզը, տիֆը, խոլերան և այլ ծանր հիվանդություններ
Դիզենտերիկ բացիլը, սալմոնելոզի, որովայնային տիֆի, խոլերայի և այլ բակտերիաների հարուցիչները և նույնիսկ մակաբույծները վերանում են նռան մրգի կեղևի ջրային լուծույթի կամ փոշու թուրմի միջոցով:
Նռան կեղևի այլ օգտակար հատկությունները.
Նռան կեղևը վիտամին C-ի ամենահարուստ աղբյուրներից մեկն է: Այն հարմար է բոլոր տեսակի արյունահոսությունների և թութքի սրացումների դադարեցման համար. չորացրած կեղևից 8 գ փոշի (մոտ մեկ թեյի գդալ) պատրաստեք և խառեք սենյակային ջերմաստիճանի ջրին՝ մինչև մածուկ ստացվի։ Օգտագործեք առավոտյան և երեկոյան, մինչև ձեզ ավելի լավ զգաք:
Փոշին խառնում ենք ջրի հետ և հազալու ժամանակ այս բաղադրությամբ օղողում կոկորդը։ Բացի այդ, հազալիս կարող եք հիմալայան աղի հաբեր պատրաստել: 8 մասի մանրացված նռան կեղևների համար վերցրեք 1 բաժին աղ։ Ավելացրեք այնքան ջուր, որպեսզի ստացվի խիտ մածուկ: Պատրաստեք փոքրիկ գնդիկներ։ Ընդունեք դրանք մեկ առ մեկ օրը 3 անգամ (պետք է լուծեք բերանում):
Երեխայի հազի դեպքում դուք կարող եք թույլ տալ, որ երեխան բերանի մեջ պահի սովորական չորացած կեղևը:
Նռան կեղևի մզվածքն օգտագործվում է մազաթափության դեմ պայքարելու և թեփը կանխելու համար։
Մանրացված կեղևը վարդաջրի հետ համատեղ լավ է դիմակայում ակնեին և պզուկներին, երիտասարդացնում է օրգանիզմը։ Եթե անանուխի, կոճապղպեղի, չամանը և կանաչ թեյի տերևները հավասար համամասնությամբ ավելացնեք նռան կեղևի փոշու մեջ, եփեք եռացող ջրով, ապա կստանաք բուժիչ թեյ ստամոքս-աղիքային համակարգի խնդիրների համար: Այն օգնում է մարսողական խանգարումների և աղիների շարժունակության խանգարումների դեպքում, մաքրում է երիկամներն ու լյարդը, վերացնում է մակաբույծները։
1 ճ/գ փոշու վերցնել 1 բաժակ ջուր, եռացնել և կրակի վրա պահել ևս մեկ րոպե։ Հեռացրեք կրակից և թողեք 5 րոպե: Քամեք թեյը և ավելացրեք մեղր։
Ինչպե՞ս պատրաստել նռան փոշի․
Հեռացրեք նռան կեղևի ներքին սպիտակ մասը՝ դա դառն է։ Բայց մի շտապեք այն դեն նետել։ Կեղևները չորացրեք արևի տակ կամ բանջարեղենի և մրգերի համար նախատեսված հատուկ չորանոցում։
Մանրացրեք, տեղադրեք լույսից պաշտպանված տարայի մեջ (օրինակ՝ մուգ ապակե շշերում) և դնել զով տեղում։
Այս տնական փոշին բետա-կարոտինի, կալիումի, ֆոսֆորի և կալցիումի հիանալի աղբյուր է։ Այն նաև պարունակում է 16,5% պոլիֆենոլներ և 5,35% հանքանյութեր։