Թխվածքաբլիթ դեղձ․ Իմ ամենասիրած քաղցրավենիքը։ Բաղադրատոմս


Պատրաստման եղանակը
-
Շաքարավազին ավելացնել երկու դեղնուցն ու մի սպիտակուցը։ Լավ հարել։
-
Կարագը հալեցնել ու միախառնել թթվասերի հետ։
-
Միախառնել 2 զանգվածները, ավելացնե ալյուր ու փխրեցուցիչ։
-
Խմորը 20 մասի բաժանել։ Թխել ջեռոցում 180 աստիճանով։
-
Բլիթների կենտրոնում մի փոքր տեղ բացել ու լցնել խտացրած կաթը։ Ծածկել բլիթի մյուս կտորով։ Մի կողմը պատել գազարի, մյուս կողմը բազուկի հյութով, ցանել շաքարավազ։
