Այս բնական միջոցը միանգամից կվերացնի հազը և ձեզ լիակատար առողջ կզգաք

Դիտումներ 249

Այս բնական միջոցը միանգամից կվերացնի հազը և ձեզ լիակատար առողջ կզգաք

Թուզը օգնում է շատ մարդկանց, ովքեր գիտեն, թե ինչպես ճիշտ պատրաստել այն:

Թզի շնորհիվ դուք կարող եք ամրապնդել իմունային համակարգը, պայքարել հազի, կոկորդի ցավի, բարձր ջերմության և մրսածության այլ ախտանիշների դեմ։ 

Միաժամանակ օգտակար հատկություններ ունեն թե՛ թարմ, թե՛ չորացրած թուզը։ 

Սակայն նրանցից յուրաքանչյուրի համար կլինի հազի դեմ դեղամիջոց պատրաստելու տարբեր բաղադրատոմս։ 

Նախընտրելի կլինի թարմ թուզը, քանի որ այն պարունակում է ավելի օգտակար տարրեր, սակայն թարմ թզի բացակայության դեպքում ձեզ համար կաշխատի նաև չորացրած թուզը։

 

 

Թուզը օգտակար է նրանով, որ այն կարող է օգտագործել ինչպես մեծահասակների, այնպես էլ երեխաների կողմից։ 

Նաև թուզով հազի բուժումը չի վնասի հղիության ընթացքում, եթե դեղաչափը ճիշտ պահպանվի։ 

Բայց այս միջոցն ունի նաև հակացուցումներ.

  • Թուզը չպետք է ընդունեն շաքարախտով տառապող մարդիկ։
  • Եթե ​​հիվանդը ալերգիա ունի թզի կամ կաթի նկատմամբ, ապա նման դեղամիջոցի ընդունումը նույնպես պետք է արգելվի։
  • Հազելու ժամանակ թուզ ընդունելու հակացուցում են նաև ստամոքս-աղիքային համակարգի հիվանդությունները։
  • Ուռոլոգիական հիվանդությունների դեպքում թուզ ընդունելը նույնպես խորհուրդ չի տրվում։

Բացի այդ, նման հրաշք դեղամիջոց ընդունելուց առաջ դուք պետք է խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ։

Եվ հիմա եկեք ավելի սերտ նայենք, թե ինչպես ճիշտ և համեղ պատրաստել թուզը տանը հազի բուժման համար:



Հազի դեմ կաթով թուզ պատրաստելու բաղադրատոմս

 

Թուզը կաթով ճիշտ պատրաստելու համար հարկավոր է ճիշտ միրգ ընտրել։ 

Թուզը պետք է լինի հասուն և ոչ գերհասունացած։ 

Եթե ​​դուք օգտագործում եք չոր թուզ, այն չպետք է շատ փափուկ լինի։

Թուզը եփելուց առաջ անպայման լվացեք հոսող ջրի տակ, ապա չորացրեք թղթե սրբիչով։ 

Ելնելով համամասնություններից՝ մեկուկես բաժակ տաք կաթի դիմաց պետք է վերցնել թզի մեկ փոքր պտուղ։ Եվ հետո հազի թուզը կաթում պատրաստվում է հետևյալ կերպ.

 

 

  • Լցնել անհրաժեշտ քանակությամբ կաթը հարմար տարայի մեջ, որը կարելի է կրակի վրա դնել։
  • Կաթի մեջ ավելացնել անհրաժեշտ քանակությամբ թուզ։
  • Կաթսան դնել կրակի վրա և կաթը հասցնել եռման աստիճանի։ Պարզապես համոզվեք, որ այն չի ծածկվում փայլաթիթեղով: Այս նպատակների համար խանութից գնված պաստերիզացված կաթը լավ է համապատասխանում:
  • Եռալուց հետո թուզով կաթը պետք է եռա ևս 30 րոպե։ Այնուհետև տապակը պետք է հանել կրակից և լավ փաթաթել հաստ սրբիչներով, որպեսզի թուզը բավականին ուժեղ գոլորշի դուրս գա։
  • Թուզով կաթը սառչելուց հետո պետք է մոտ երկու ժամ թրմել և միայն դրանից հետո լցնել բաժակի մեջ։

 

 

Միջոցի օգտագործումը պետք է լինի ոչ ավելի, քան օրը հինգ անգամ ուտելուց առաջ: Դեղամիջոցի մեկ չափաբաժինը մեկ անձի համար երկու-երեք ճաշի գդալ է: Մինչեւ 5 տարեկան երեխային պետք է տալ երկու թեյի գդալ նման միջոց։

Մինչ հազի դեմ թուզը կաթով ընդունելը, մի մոռացեք խորհրդակցել ձեր բժշկի հետ։ Նաև մի օգտագործեք տաք դեղամիջոց, քանի որ այն պետք է զովացնել և թրմել։ 



Ամենաընթերցվածը