Տրամադրությունը բարձրացնող 10 մթերք

Դիտումներ 310

Տրամադրությունը բարձրացնող 10 մթերք

Ոչ միայն բարի խոսքն ու ընկերական աջակցությունը կարող են լավ տրամադրություն ստեղծել և բարելավել ինքնազգացողությունը, այլ նաև հակադեպրեսանտներ:

Ի՞նչն է որոշում մեր տրամադրությունը:
Տրամադրությունն ուղղակիորեն կախված է օրգանիզմի արտադրած նյութերից, որոնք հատուկ կերպով ազդում են ուղեղի և կենտրոնական նյարդային համակարգի վրա։ Բարելավել տրամադրությունը, այսպես կոչված, նյարդային հաղորդիչները՝ սերոտոնին, նորէպինեֆրին, դոֆամին, էնդորֆին և տրիպտոֆան: Նրանց շնորհիվ մենք զգում ենք թեթև և վստահ, ապրում ենք կենսունակության և դրական հույզերի ալիք, աշխարհն ընկալում ենք վառ գույներով: Եթե ​​մարմնում նեյրոհաղորդիչների թիվը նվազում է, տրամադրությունը համապատասխանաբար նվազում է։ Ամենից հաճախ դա տեղի է ունենում սթրեսի, քնի և հանգստի պակասի, թերսնման կամ դրա անհավասարակշռության պատճառով: Տրամադրության բարելավմանը նպաստում են ակտիվ հանգիստն ու սպորտը, ինչպես նաև որոշ մթերքներ։

Ապրանքներ, որոնք բարելավում են տրամադրությունը.


1. Միս
Մսի որոշ տեսակներ (հավի, տավարի, խոզի միս) պարունակում են թիրոզին ամինաթթու, որը բարձրացնում է դոֆամինի և նորէպինեֆրինի մակարդակը, ինչը բարելավում է տրամադրությունը, կենտրոնացումը և մարդու հիշողությունը։ Բացի այդ, միսը վիտամին B12-ի աղբյուր է, որն օգնում է հաղթահարել անքնությունն ու դեպրեսիան։ Երկաթը , որը մսի մի մասն է, պահպանում է մարմնի բջիջների հագեցվածությունը թթվածնով և դրանով իսկ էներգիա է հաղորդում այն:

Միսը բնական էներգիայի խթանիչ է, որը կարող է օգնել ձեզ հաղթահարել ինչպես դեպրեսիան, այնպես էլ անքնությունը:

 

2. Ձուկ
Յուղոտ ձուկը (թունա, իշխան, ծովատառեխ, սարդինա, սկումբրիա, սաղմոն, ձողաձուկ, սաղմոն) հարուստ են օմեգա-3 ճարպաթթուներով, որոնք անհրաժեշտ են օրգանիզմում լավ տրամադրությունը պահպանելու համար։ Ձկան մեջ պարունակվող վիտամին B6-ը կատարում է նույն գործառույթը, որը նաև ամրացնում է իմունային համակարգը :

Ձուկն օգտակար է տրամադրությունը և իմունիտետը բարձրացնելու համար

 

3. Ծովային կաղամբ
Այս ջրիմուռը պարունակում է մեծ քանակությամբ B խմբի վիտամիններ, որոնք կարգավորում են մակերիկամների աշխատանքը և, համապատասխանաբար, ադրենալին հորմոնը, որի պակասը կարող է առաջացնել քրոնիկ հոգնածություն և տրամադրության վատթարացում։



4. Բանան
Ամենահայտնի հակադեպրեսանտ միջոցներից մեկը։ Բացի սերոտոնինից, դրանք պարունակում են վիտամին B6, որն, ինչպես արդեն նշվեց, անհրաժեշտ է տրամադրությունը բարձրացնելու համար։ Ավելին, բանանը պարունակում է հարման ալկալոիդ, որը կարող է նույնիսկ էյֆորիայի զգացում առաջացնել։ Այս մրգերն օգտակար են նաև քրոնիկ հոգնածության և բլյուզի դեպքում։

 

5. Կծու պղպեղ
Պարզվում է, որ ինչքան շատ պղպեղ ուտեք, այնքան ավելի հանգիստ եք ձեզ զգում։ Եվ այս ամենը շնորհիվ բնական բաղադրիչի՝ կապսաիցինի, որը ճաշատեսակներին տալիս է կծու զգացողություն, խթանում է բերանի նյարդային վերջավորությունները և առաջացնում է այրոցի սենսացիա։ Ի պատասխան նման ազդեցության՝ ուղեղը զգուշորեն արտազատում է էնդորֆիններ, որոնք թեթևացնում են ցավը և բարելավում տրամադրությունը։

Որքան շատ կծու պղպեղ ուտեք, այնքան ավելի հանգիստ կզգաք ձեզ։

 

6. Ընկույզ
Ընկույզները, ինչպես յուղոտ ձուկը, պարունակում են օմեգա-3 ճարպաթթուներ, որոնք կարող են լավ պահել ուղեղի բջիջները և օգնել թեթևացնել դեպրեսիայի ախտանիշները : Ընկույզը պարունակում է նաև տրիպտոֆան, վիտամին B6 և սելեն հանքանյութ, որը բարելավում է տրամադրությունը։

Ընկույզն օգնում է ազատվել դեպրեսիայի ախտանիշներից

 

7. Շոկոլադ
Այս ապրանքի տրամադրությունը բարելավելու ուշագրավ ունակությունը հայտնի է հիմնականում կանանց և երեխաներին: Կակաոյի հատիկները, որոնցից ստացվում է շոկոլադ, պարունակում է ֆենիլէթիլամին նյութ, որի շնորհիվ օրգանիզմում արտադրվում են երջանկության հայտնի հորմոնները՝ էնդորֆինները։ Բայց սա դեռ ամենը չէ. կակաոյի հատիկները հարուստ են սթրեսից ազատող մագնեզիումով: Խնդրում ենք նկատի ունենալ, որ միայն մուգ շոկոլադն ունի թվարկված օգտակար հատկություններ, կաթնային շոկոլադն ավելի քիչ օգտակար է։

Շոկոլադը հարուստ է էնդորֆիններով և պարունակում է մագնեզիում, որը նվազեցնում է սթրեսի մակարդակը։

8. Վարսակի ալյուր և հնդկաձավարի շիլա
Վարսակի ալյուրը և հնդկաձավարը պարունակում են տրիպտոֆան, որն օրգանիզմում մշակվելիս նպաստում է երջանկության հորմոններից մեկի՝ սերոտոնինի ձևավորմանը։
Այս հացահատիկի շատ կարևոր հատկությունը արյան մեջ շաքարի մակարդակի նորմալացումն է։ Նրա կատարողականի հավասարեցումը հնարավոր է հնդկացորենի և վարսակի ալյուրի մեջ պարունակվող դանդաղ ածխաջրերի շնորհիվ: Ինչու՞ է դա կարևոր: Շաքարի մակարդակն ազդում է տրամադրության վրա, քանի որ դրանից է կախված արյան մեջ ինսուլինի մակարդակը, որը տրիպտոֆան է հասցնում ուղեղ, որտեղ այն արդեն վերամշակվում է սերոտոնինի։

Տրիպտոֆանը, որը հայտնաբերված է հնդկացորենի և վարսակի ալյուրի մեջ, նպաստում է սերոտոնինի՝ այսպես կոչված երջանկության հորմոնի արտադրությանը:

9. Ձու
Ձուն պարունակում է կարևոր ճարպաթթուներ, A, E, D վիտամիններ, տրիպտոֆան, կարոտիններ և B խմբի վիտամիններ, որոնց մասին արդեն նշեցինք։ Այսպիսով , նույնիսկ հասարակ եփած ձուն կարող է բարելավել ձեր տրամադրությունը : Այնուամենայնիվ, ամեն ինչում անհրաժեշտ է չափել՝ դեղնուցը մեծ քանակությամբ խոլեստերին է պարունակում։

Պարզ եփած ձուն կենսուրախության և լավ տրամադրության գրավական է

10. Պանիր
Ցանկացած տեսակի պանիր կարող է ուրախացնել ձեզ՝ շնորհիվ դրանցում պարունակվող հակասթրեսային ամինաթթուների՝ տիրամին, տրիկտամին և ֆենիլէթիլամին։ Նաև պանիրն ունի հսկայական քանակությամբ սպիտակուց (տարբեր տեսակներում այն ​​հասնում է 22%-ի), ինչը բարելավում է նյութափոխանակությունը և օգնում վերականգնել ուժերը։

Ցանկացած պանրի մի կտոր ձեզ կուրախացնի ու կվերականգնի ուժերը։



Ամենաընթերցվածը