Տորթի կախարդական բաղադրատոմս, որը դուր կգա զբաղված կանանց


Բաղադրամասեր
-
4 ձու
-
125 գրամ կարագ
-
500 մլ տաք կաթ
-
115 գրամ ալյուր
-
150 գրամ շաքարավազ
-
1 թեյի գդալ վանիլային էքստրակտ
-
1 ճաշի գդալ օղի (կոնյակ)
-
1 պտղունց աղ
Պատրաստման եղանակը
-
Հալացրեք կարագը և սառեցրեք մինչև սենյակային ջերմաստիճանի։
-
Առանձնացրեք սպիտակուցը դեղնուցից։ Սպիտակուցի մեջ ավելացրեք աղ և հարեք մինչև փրփրելը։ Հարելու ընթացքում ավելացրեք մեկ գդալ շաքարավազ։
-
Դեղնուցը հարեք 1 րոպե շաքարավազի մնացորդի հետ։ Զանգվածը պետք է դառնա սպիտակ և մեծանա ծավալով 2 անգամ։
-
Ավելացրեք օղի կամ կոնյակ հարած դեղնուցի մեջ և կրկին լավ հարեք։ Ապա ավելացրեք սառած կարագը և վանիլը։ Հարեք 1 րոպե, ապա, հարելով, ավելացրեք ալյուրը։ Ապա, շարունակելով հարել, ավելացրեք կաթը։
-
Այժմ ավելացրեք սպիտակուցը և խառնեք ներքևից վերև։ Խմորը պետք է լինի շատ ջրիկ, ինչպես նրբաբլիթների խմորի դեպքում։
-
Լցրեք խմորը 20×20 տարայի մեջ, որի մեջ նախօրոք ալյուր եք լցրել և յուղ քսել։ Եփեք վառարանի մեջ, 160-170 աստիճան ջերմաստիճանի տակ, 1 ժամ։
-
Կտրատելուց առաջ թողեք լավ սառչի։ Սկզբում մինչև սենյակային ջերմաստիճանը, իսկ հետո կարելի է լրացուցիչ սառեցնել սառնարանում։ Մինչև մատուցել պատեք շաքարի փոշիով։
