-
Յուղաթղթի վրա 22 սմ տրամագծով չորս շրջան ենք գծում, թուղթը շրջում և փռում 2 տապակի մեջ: Խոհարարական պարկի օգնությամբ խմորը պարուրաձև լցնում ենք թղթի վրա՝ ամբողջությամբ լցնելով շրջանները: Թխում ենք 25-30 րոպե: Ջեռոց դնելուց 10-15 րոպե անց տապակների տեղերը փոխում ենք՝ 180 աստիճան շրջում: Թխված բիսկվիթների եզրերը լինում են մուգ դարչնագույն: Հովացնում ենք հասցնելով սենյակային ջերմաստիճանի, ինչից հետո թուղթը հանում ենք: Անհրաժեշտության դեպքում եզրերը հավասարեցնում ենք, որպեսզի 22 սմ տրամագծով ձևամանին հարմար լինեն:
-
Պատրաստում ենք կիտրոնային կրեմը: Կիտրոնի կեղևը մանր կտրատում ենք, խառնում շաքարավազի հետ ու մատներով տրորում այնպես, որ շաքարավազը խոնավանա ու ներծծվի կիտրոնի հյութով: Ավելացում ենք ձվերը:
-
Այնուհետև ավելացնում ենք կիտրոնի հյութը: Կաթսան դնում ենք գոլորշու վրա, մոտ 10 րոպե անընդհատ խառնելով հասցնում 80 աստիճանի:
-
Պատրաստի կրեմը լցնում ենք հարիչի ամանի մեջ, մոտ 10 րոպե ժամանակ առ ժամանակ խառնելով թողնում հովանա մինչև 60 աստիճան: Մեծ արագությամբ կրեմը հարում ենք՝ ավելացնելով կտրատած կարագը: Հարում ենք 3-4 րոպե, մինչև հարթ ու փայլուն զանգված ստանալը: Կրեմը լցնում ենք 22 սմ տրամագծով ձևամանի մեջ և սառեցնում առնվազն 1-2 ժամ:
-
Պատրաստում ենք շոկոլադային մուսսը: Սերուցքը հարում ենք մինչև փրփրի, ծածկում ենք ու տեղափոխում սառնարան: Ձվերն ու դեղնուցները խառնում ենք և հարիչի ցածր արագությամբ մի քանի վայրկյան հարում:
-
Շոկոլադը միկրոալիքային վառարանում կամ գոլորշու վրա հալեցնում ենք, հովացնում մինչև 45 աստիճան: Շաքարավազն ու ջուրը խառնելով հասցնում ենք եռման, հետո առանց խառնելու եփում 8-10 րոպե, մինչև 120 աստիճան: Հենց որ օշարակը հասնում է 110-115 աստիճանի, շարունակում ենք ցածր արագությամբ հարել դեղնուցներն ու ձվերը: 120 աստիճանի հասած օշարակը բարակ շիթով լցնում ենք այդ խառնուրդի մեջ՝ հարելու արագությունն ավելացնելով: Հարում ենք մոտ 5 րոպե, մինչև զանգվածը 2-3 անգամ ավելանա և դառնա փքուն ու խիտ: Հարած սերուցքի ¼-ը խնամքով խառնում ենք շոկոլադին: Հետո ավելացնում ենք մնացած սերուցքը, այնուհետև ձվային զանգվածը միացնում սերուցքաշոկոլադային զանգվածին:
-
Հավաքում ենք տորթը: 22 սմ տրամագծով ձևամանի մեջ դնում ենք մեկ շոկոլադային բիսկվիթ, վրան տարածում շոկոլադային մուսսի մոտ 1/3-ը: Վրայից դնում ենք երկրորդ սկավառակը, ափով թեթևակի սեղմում: Քսում ենք մի քիչ մուսս՝ այնքան, որ սոսնձի շերտերը:
-
Կիտրոնի կրեմը սառցախցիկից հանում ենք, լցնում մուսսի վրա: Վրան նորից մի քիչ մուսս ենք քսում և դնում երրորդ բիսկվիթը:
-
Շերտը ծածկում ենք մուսսով և դնում ենք չորրորդ բիսկվիթը: Ափով թեթևակի սեղմում ենք ու առնվազն 1 ժամով դնում սառնարան:
-
Զարդարում ենք կակաոյով ու կիտրոնի շաքարավազապատ կտորններով: