Տորթ Նեգրի Ժպիտ. Համեղ տորթի պատրաստման եղանակը


Բաղադրամասեր
-
Խմորի համար`
-
400 գր ալյուր,
-
200 գ շաքարի փոշի,
-
6 դեղնուց 2-3 ճգ կակաո,
-
1 թգ սոդա,
-
1 ճգ քացախ,
-
150-200 մլ կաթ,
-
Կրեմի համար`
-
6 ձվի սպիտակուց,
-
200 գր շաքարավազ,
-
1 տուփ վանիլ,
-
Գլազուրի համար`
-
200 գ շոկոլադ,
-
100 մլ սերուցք,
-
50 գր կարագ
Պատրաստման եղանակը
-
Շաքարի փոշին ձեռքով հարել դեղնուցի հետ, 20 րոպե հարելուց հետո ավելացնել ալյուրը, սոդան, կակաոն և հարել այնքան մինչև ստացվի միասեռ զանգված: Եփել ջեռոցում 200 աստիճան ջերմաստիճանում 20 րոպե:
-
Կրեմի համար ձվի սպիատակուցը դնել կաթսայի մեջ, այնուհետև դնել գոլորշու վրա (մարմանդ կրակի տակ) և դանդաղ հարել հարիչով 20 րոպե, այդ ընթացքում աստիճանաբար ավելացնել շաքարավազը: Այնուհետև թողնել, որ սառչի և քսել խմորի վրա:
-
Գլազուրի համար սերուցքը տաքացնել, վրան ավելացնել մանրացված շոկոլադը և կարագը: Խառնել, որպեսզի լինի միասեռ: Այնուհետև զգուշությամբ քսել թխվածքի վրա:
