Տորթ Նապոլեոն. Իմանալով համեղ տորթի պատրաստման այս հեշտ բաղադրատոմսը, ամեր օր կպատրաստեք ...


Բաղադրամասեր
-
5 ձու,
-
2 ճգ. շաքարավազ,
-
2 ճգ. հալած յուղ,
-
0,5 թգ. կիտրոնի աղ,
-
3 բաժակ գոլ ջուր,
-
Ալյուր,
-
700 գ կարագ,
-
1,5 տուփ խտացրած կաթ
-
0,5 տուփ վանիլին
-
աղ
Պատրաստման եղանակը
-
Վերցնել 400գր. կարագ, բաժանել 5 մասի, ապա յուրաքանչյուր մասը նորից 3 մասի: Խմորի մի գունդը բացել 3 մմ. հաստությամբ, բացվածքին քսել կարագի մի մասը, քառակուսաձև ծալել և 15-20 րոպե պահել սառնարանում:
-
Երբ խմորի շերտը բարձրանում է, և գույնը թեթևակի փոխվում, ուրեմն պատրաստ է, հանել և անմիջապես տեղափոխել տախտակի վրա: Բոլոր գնդերն այդպես եփել, եզրերը դանակով կտրել և փշուրները պահել ՙՆապոլեոնի՚ երեսին ցանելու համար:
-
Կրեմ - 300 գր. կարագը լավ հարել և խառնելով աստիճանաբար ավելացնել 1,5 տուփ խտացրած կաթ և 1 պտղունց վանիլին: Եփված շերտերը միացնել կրեմով և երեսին ցանել փշրանքներն ու շաքարի փոշի:
