Տոնական սեղանի համար հատուկ տավարի մսով իտալական բաղադրատոմս


Բաղադրամասեր
-
հորթի բդի միս – 6 կտոր
-
նեխուր – 1 ցողուն
-
գլուխ սոխ – 1 հատ
-
գազար – 2 հատ
-
սխտոր – 2 պճեղ
-
եղեսպակ (шалфей) – 6 տերև
-
հազրեվարդ (ռոզմարին) – 2 ճյուղ
-
սպիտակ գինի – 100 մլ
-
ձիթայուղ- 60 մլ
-
կարագ – 60 գր
-
մաղադանոս – 1 ճյուղ
-
պահածոյացված լոլիկ հյութի մեջ – 250 գր
-
կիտրոն – 1 հատ
-
բանջարեղենի արգանակ – 250 մլ
-
անչոուս պահածոյացված ձիթայուղի մեջ - 2 հատ
-
աղ, պղպեղ:
Պատրաստման եղանակը
-
Մսի կտորները դնել ափսեի մեջ, աղ, պղպեղ ցանել վրան:
-
Գազարը, նեխուրը, սոխը, մի պճեղ սխտոր աղալ:
-
Տապակել ձիթայուղի և կարագի խառնուրդի մեջ, ավելացնել միսը, եղեսպակը:
-
Միսը երկու կողմից տապակել:
-
Լցնել գինին, սպասել գոլորշիանա, ավելացնել արգանակը, լոլիկները և դնել ջեռոցի մեջ:
-
Կափարիչը ծածկել:
-
Եփել մոտ մեկուկես ժամ: Հյութը երբեմն գդալով լցնել մսի վրա:
-
Օսսոբուկոն լցնել մատուցվող ափսեի մեջ` վրան եփված սոուը լցնելով:
-
Մատուցելիս համեմել հետևյալ խառնուրդով:
-
Կես կիտրոնի կեղևը, կտրատած մաղադանոս, ռոզմարին, եղեսպակի տերևներ, եթե ցանկանում եք, մեկ-երոկւ անչոուս. այս ամենը լավ մանրացնել, լցնել մսի վրա:
-
Մատուցել րիզոտտոյի հետ:
Դիտեք պտրաստման եղանակը նաև տեսանյութով ՝
