Տնային պայմաններում պատրաստեք շատ համեղ աջիկա, որը կարող եք պահել մինչև ձմեռ


Աջիկա Բաղադրիչները՝
կարմիր պղպեղ - 1,5 կգ
սխտոր - 300 գր
խառը կանաչի - կես կապ
տոմատի մածուկ - 0,5 բանկա
աղ:
Կարելի է պատրաստել նաև հետևյալ կերպ.
2 կգ սոխը 0,5 շիշ ձեթով տապակել, ավելացնել աղացած պղպեղը, սխտոր, կանաչի և շարունակել այնպես, ինչպես նկարագրված է վերևում:
Պատրաստման եղանակը՝
Կարմիր պղպեղը սերմերից մաքրել, լվանալ, աղալ և մարմանդ կրակով եփել՝ ընթացքում ավելացնելով ծեծած սխտոր, խառը կանաչի կամ միայն կարոս, տոմատի մածուկ, աղ: Երբ պատրաստ լինի, եռալու պահին լցնել բանկաների մեջ և փակել:
