Տնական պիցցա, շատ համեղ և օգտակար բաղադրատոմս


Բաղադրամասեր
-
Խմոր՝
-
1 կգ ալյուր,
-
300 գ գոլ ջուր,
-
1 ճաշի գդալ չոր խմորիչ,
-
1 ճաշի գդալ աղ,
-
1 ճաշի գդալ շաքարավազ,
-
Համեմունքներ,
-
2-3 ճաշի գդալ բուսական յուղ,
-
-
-
Սոուս՝
-
1 բանկա իր հյութի մեջ եփված լոլիկ,
-
2 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ,
-
2 պճեղ սխտոր,
-
Չորացրած օրեգանո,
-
-
-
Լցոնի՝
-
Ձիթապտղի յուղ 200 գ,
-
200 գ Պանիր,երշիկեղեն,վիչինա, բեկոն,
-
5-6 խոշոր հատիկ սունկ
-
4-5 հատ խորոված կարմիր պղպեղ
-
Ձիթապտուղ
Պատրաստման եղանակը
-
Սկսեք հունցել խմորը: Որքան շատ հունցեք՝ այնքան լավ կստացվի: Վերցրեք խմորը եւ մի քանի անգամ (որքան շատ, այնքան լավ) բարձրացրեք ու խփեք սեղանին:
-
Մոտ քսան րոպե խմորին տանջելուց հետո դրեք թասի մեջ, վրան շատ տաք ջրի մեջ թրջած ու քամած սրբիչ փռեք ու դրեք փակ տեղ, որտեղ միջանցահովիկ չի լինի:
-
Մեկ ժամ հետո հանեք, նորից ծեծեք, հունցեք, խփեք խմորը, էլի դրեք հանգստանալու: Մեկ ժամից խմորը պատրաստ կլինի:
-
Գնդերը բացեք գրտնակով: Որքան բարակ՝ այնքան լավ: Ձեթոտած թավայի վրա դնում եք խմորը: Վրան քսում եք ձիթապտղի յուղը, ապա լոլիկի սոուսը: Այս սոուսը կարելի է պատրաստել այն ընթացքում, երբ խմորները հասունանում են տաք տեղում:
-
Պիցցետաների համար բարակ բացած խմորից բաժակի օգնությամբ շրջանակներ կտրեք, թավան անպայման յուղոտեք, վրան դրեք խմորի շրջանակները, որոնց վրա ձիթապտղի յուղ քսեք, ու ՝ ըստ ճաշակի:
