Տնական հաց ընդամենը 25 րոպեում․ Այս բաղադրատոմսը իմանալուց հետո խանութից այլևս հաց չեմ գնում

Դիտումներ 507
Տնական հաց ընդամենը 25 րոպեում․ Այս բաղադրատոմսը իմանալուց հետո խանութից այլևս հաց չեմ գնում

Բաղադրիչներ՝

  • այլուր— 250 գրամ,
  • չոր խմորիչ — 6 գրամ,
  • աղ— 4 գրամ,
  • կարագ և մարգարին — 30 գրամ,
  • կաթ— 100 մլ․
  • ջուր— 50 մլ․

 


Վրան քսելու համար`

 

  • 1 դեղնուց,
  • 5 գրամ կաթ։

Պատրաստումը՝

Խառնում ենք բոլոր չոր բաղադրիչները, ավելացնում մարգարին, կաթ և ջուր։ Հունցում ենք խմոր։ Ձևավորում ենք գունդ խմոր, ծածկում կափարիչով և դնում տաք տեղում 90 րոպե։ Այնուհետև փխրեցնում ենք և թողնում 10 րոպե։

Պատրաստի խմորը բաժանում ենք 5 մասի, ամեն մասը գրտնակել ուղղանկույնների, պտտել և ամրացնել ծայրերը։ Թողնում ենք հանգստանա կես ժամ։ Անում ենք կտրվածքներ և քսում ենք դեղնուց և կաթ։ Թխում ենք 180 աստիճանի տակ  20-30 րոպե։

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը